Avea în casă 12,5 milioane de euro în pungi de supermarket. Poliția nu știe de unde sunt banii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un bărbat din Olanda a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru spălare de bani, după ce poliția a găsit într-un apartament din centrul orașului Eindhoven 12,5 milioane de euro puși în mai multe pungi de supermarket.

Zakaria S., de 36 de ani, omul din spatele afacerii necurate, și-a aflat marți, 6 septembrie, sentința. Anterior, un alb bărbat, cel care locuia de fapt în apartamentul cu bani și care avea rolul de a-i păzi – „paznicul”, așa cum l-a numit presa olandeză – a fost condamnat la 3,5 ani de închisoare.

Polițiștii au depistat că ceva suspect se întâmpla în apartamentul respectiv monitorizând EncroChat, un serviciu criptat de mesagerie folosit în principal de infractorii olandezi. Au organizat o descindere pe data de 1 mai 2020 și au avut surpriza să descopere 12,5 milioane de euro puși în pungi banale de supermarket.

Banii cântăreau 255 de kilograme. Tot atunci a fost arestat „paznicul”, în telefonul căruia au fost descoperite mesaje care au dus în final la Zakaria S., coordonatorul „afacerii”, condamnat săptămâna aceasta. Anchetatorii mai cercetează în acest caz și alte persoane.

Zakaria S. era cunoscut de anchetatori, fiind cercetat și într-un alt dosar pentru trafic de droguri. Pe parcursul anchetei s-a stabilit că acesta locuia alternativ în Spania și Maroc, iar după decriptarea unor informații din telefonul său s-a aflat că, înainte de descinderea poliției, făcuse transferuri bancare importante.

De asemenea, polițiștii suspectează că acesta ar mai ascunde undeva aproximativ 32 de milioane de euro. La peste 2 ani după descoperirea celor 12,5 milioane de euro, polițiștii încă nu știu exact sursa acestora, dar suspectează că ar putea proveni din traficul de droguri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.