7 idei de afaceri din sectorul agriculturii pe care le poți încerca și tu

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/nature-landscape-field-agriculture-213364/

Există numeroase idei de afaceri inovatoare și rentabile în domeniul agriculturii, pe care antreprenorii aspiranți pot opta pentru a face banii de care au nevoie.

Dacă faci parte din această categorie de antreprenori, poți miza pe avantajele oferite de creditele agricole de la Mikro Kapital, pentru a face investițiile necesare dezvoltării noii tale afaceri.

Agricultura, un sector profitabil pentru afaceri noi

Știai că:

  • 60% din populația lumii depinde în continuare de sectorul agricol pentru supraviețuire?
  • Întreprinderile agricole sunt considerate printre cele mai profitabile afaceri din întreaga lume?
  • Sectorul agricol oferă un profit uriaș de 80-90%?

Partea bună este că sectorul agricol nu are nevoie de experiență sau de pregătire complexă. Cunoașterea de bază a agriculturii este suficientă pentru a intra în afacerile din acest domeniu.

Vestea și mai bună este că această industrie oferă sute de oportunități de afaceri profitabile pentru agricultori. Iată care sunt cele mai importante dintre acestea, pe care și tu le poți încerca.

Deschiderea unei ferme agricole 

Aceasta este una dintre cele mai vechi idei de afaceri dezvoltate în sectorul agricol și care reprezintă o bună oportunitate și în prezent. Nu sunt necesare sume colosale de bani pentru demararea unui business de acest tip, motiv pentru care poți miza pe eficiența creditelor nebancare pentru agricultură de la Mikro Kapital, pe care le poți obține rapid și ușor.

În funcție de cât de mult vrei să îți extinzi afacerea, poți alege să dezvolți un business cu produse locale sau să produci produse în cantități comerciale, destinate exportului.

Fermă ecologică de produse

Cererea de produse ecologice crește rapid, pe zi ce trece. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că astfel de produse sunt considerate sănătoase, fiind lipsite de diverse substanțe chimice și pesticide întâlnite în cazul altor produse.

Așadar, dacă te afli în căutarea unei idei de afaceri profitabile, de viitor, în sectorul agricol, crearea unei sere de produse ecologice este o idee pe care o poți lua în considerare.

Exploatarea păsărilor de curte

Puii sunt consumați pe scară largă, în toate colțurile lumii. Astfel, exploatarea acestora a devenit o afacere înfloritoare, care oferă marje considerabile de profit. În afară de pui, comercializarea ouălor reprezintă o sursă mare de venit pentru fermierii de păsări de curte.

Producția de zahăr

Zahărul crește în regiuni specifice și necesită o bună îngrijire și gestionare. Acesta face parte dintre culturile întâlnite la scară largă. Dacă locuiești într-o zonă în care plantația de zahăr este posibilă, aceasta poate deveni ideea de afaceri din agricultură pe care o căutai.

Cultivarea ciupercilor

Ciupercile cresc în mod natural și reprezintă o sursă bună de vitamine, proteine și minerale. Unele, însă, nu sunt comestibile, ci otrăvitoare. Este important să cunoști în esență ciupercile comestibile și să eviți colectarea tipului periculos de astfel de alimente.  Marja de profit în cazul unei afaceri de acest tip este una frumoasă. Poți începe chiar să cultivi singur ciuperci dacă beneficiezi de suficient spațiu și ai cunoștințele necesare.

Afaceri cu albine

Una dintre cei mai bune idei de afaceri în domeniul agriculturii este apicultura. Partea cea mai bună, în cazul acesteia, este că nu necesită un capital de început mare. În plus, acum poți beneficia de condiții avantajoase de utilizare a creditelor pentru agricultură de la Mikro Kapital, pe care le poți obține rapid, cu un pachet minim de documente necesare.

Afaceri cu melc

Știai că există oameni care adoră gustul cărnii de melc? Aceasta este gustoasă și poate fi consumată, în condiții sigure. Pentru a demara o afacere în acest domeniu, trebuie să deții cunoștințe bune despre melci și tehnologia necesară pentru a avea grijă de aceștia. Cea mai bună perioadă pentru a începe această afacere este sezonul ploios.

Prin urmare, există numeroase idei de afaceri profitabile în domeniul agriculturii, pe care le poți încerca și tu.

Despre admin 6630 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.