5 motive ca să începi o carieră în manichiura cu gel

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un manichiurist sau un stilist protezist de unghii este un profesionist specializat în îngrijirea unghiilor. Acesta este responsabil pentru furnizarea de diverse servicii pentru unghii, cum ar fi schimbarea lacului, ajustarea cuticulelor, aplicarea tratamentelor sau arta unghiilor cu gel. Meseria de stilist protezist unghii cu gel este o meserie vocațională și se poate practica în urma unui curs de unghii cu gel. Dacă cochetezi cu ideea de a deveni un specialist în domeniul modelării unghiilor, dar nu ești convinsă 100%, iată câteva dintre motivele care te pot influența în luarea unei astfel de decizii.

Ce presupune o manichiură tehnică

Se spune că unghiile reprezintă o carte de vizită în cazul femeilor. Concret, mâinile îngrijite pot spune foarte multe lucruri despre o persoană. De altfel, manichiura nu mai este de foarte mult timp doar un simplu capriciu, ci reprezintă o necesitate a unui serviciu profesional care ajută la buna desfășurare a activităților curente.

O manichiură reprezintă procesul de îngrijire a unghiilor. Aceasta poate implica orice, de la tăierea și modelarea unghiilor până la aplicarea de ojă, gel sau orice alt tratament. Deși se poate efectua, cu siguranță, o manichiură de bază acasă, există multe beneficii ce decurg din vizitarea unui manichiurist sau a unui tehnician profesionist. În primul rând, datorită experienței și calificării necesare, acesta va obține aspectul pe care îl dorește clienta, fără nicio ezitare și fără probleme, fie că este vorba de un finisaj natural sau mai lucios ori despre o lungime scurtă sau mai lungă a unghiei. În plus, acesta are acces la o gamă largă de produse de înaltă calitate, care vor ajuta unghia să aibă un aspect optim.

Nu toate persoanele s-au născut cu mâinile perfecte și nici nu dețin cunoștințele necesare pentru a putea realiza o manichiură corectă. Astfel, apelează la ajutorul unui specialist pentru a se bucura de rezultate optime. Diferența dintre manichiura clasică și cea tehnică are legătură cu tipul aparaturii și al produselor utilizate.

Astfel, niște unghii mici și cu diverse probleme pot fi ajustate și înfrumusețate de un tehnician prin aplicarea unor produse rezistente de reconstrucție, care vor reda unghiei frumusețea inițială.

Avantajele meseriei de manichiurist/stilist protezist unghii cu gel

Pentru a deveni stilist protezist de unghii cu gel trebuie să urmezi un curs de unghii cu gel la un centru de formare profesională. Cursul are o durată de câteva săptămâni și se finalizează cu o diplomă recunoscută în domeniu, care îți oferă posibilitatea angajării imediate.

Această meserie are foarte multe avantaje, însă cele mai importante plusuri de care trebuie să ții cont când îți dorești să faci o schimbare în carieră sunt următoarele:

  1. Program flexibil – dacă îți dorești să nu depinzi de un program fix de la 09:00 la 17:00, acesta este jobul perfect pentru tine. De obicei, un manichiurist are un program flexibil care se poate plia pe necesitățile clienților, fie că este vorba de un job stabil într-un salon de înfrumusețare, fie ca este vorba de practicarea acestei meserii în sistem individual.
  2. Venituri salariale motivante – salariul unei manichiuriste angajate într-un salon sau centru SPA este, de obicei, realizat din două componente, respectiv salariul fix și un anumit procent din încasările realizate de la propriile cliente. Atunci când vorbim de sistem antreprenorial, veniturile sunt în totalitatea ale manichiuristei. În medie, veniturile pot depăși 3.000 lei la început de carieră, valoarea crescând odată cu experiența și volumul de cliente.
  3. Mediu de lucru extrem de plăcut – ce poate fi mai relaxant decât un job în domeniul înfrumusețării? Mai precis, într-un salon sau centru SPA, unde primează buna dispoziție și relaxarea. Clientele apelează la astfel de locuri pentru a se răsfăța și pentru a se detașa de problemele curente.
  4. Creativitate – vorbim despre unul din locurile de muncă unde creativitatea este ridicată la rang de artă. Cu cât ești mai creativă, cu atât clientele tale vor fi mai fidele și mai încântate de munca ta.
  5. Evoluție constantă – fiind o meserie vocațională, foarte multe branduri investesc constant în ambasadori de brand. Astfel, poți beneficia frecvent de cursuri de perfecționare din partea partenerilor, care te vor ajuta să îți îmbunătățești tehnica, dar și abilitățile, datorită produselor aflate în evoluție constantă, ceea ce nu poate decât să îți crească notorietatea în rândul clientelor.

Meseria de stilist protezist unghii cu gel este o meserie foarte căutată în domeniul înfrumusețării, datorită rezistenței și a creativității, așa că nu mai sta pe gânduri.

Despre admin 6637 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.