5 moduri prin care poți să atragi oameni la un eveniment în aer liber

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Plănuiești organizarea unui eveniment în aer liber, în ultimele săptămâni ale acestui an? Pentru a garanta succesul proiectului tău, este important să pui pe foaie o serie de aspecte cât se poate de importante, astfel încât numărul celor prezenți să fie unul cât mai mare. 

Vremea de afară, modul în care construiești programul de evenimente sau facilitățile oferite celor care vin la eveniment, sunt doar câteva dintre criteriile-cheie, în acest sens. Află mai multe despre cum poți pune pe picioare un astfel de proiect, desfășurat în aer liber.

1. Ține cont de factorii meteo 

În timpul sezonului rece, temperaturile pot coborî până la valori greu de suportat. De aceea, vrei sa organizezi evenimentul în aer liber într-o perioadă în care mediile din termometre le pot permite oaspeților tăi să asiste la un concert, sau viziteze în tihnă standurile cu bunătăți și cadouri, sau să vină cu cei mici în locurile de joacă special amenajate.

Îți recomandăm să ții cont de achiziționarea unor soluții pentru încălzirea anumitor zone, așa cum sunt lămpile verticale pentru terase și verande. Popularizarea acestora printre cei  interesați să participe la eveniment poate avea un efect pozitiv: nu doar că prezența lor se va întinde pe mai mult, dar sunt mari șanse de a le spune și altora despre această facilitate.

2. Construiește un program raportat la timpul liber

Dacă îți dorești să ai cât mai mulți vizitatori ai evenimentului organizat în aer liber, raportează programul cu momente importante pentru zilele de weekend, sau pentru seară. În lunile de iarnă, se înserează mult mai repede, iar odată cu lăsarea întunericului, vremea se răcește semnificativ. Așadar, ține cont de aceste aspecte importante pentru organizare.

Oamenii își doresc să vină într-un târg de Crăciun cu familia, prietenii sau colegii de muncă, fie după program, fie la finalul săptămânii. Dacă organizezi concerte sau alte activități pentru cei mici, ia in calcul importanta disponibilității celor care vin la eveniment, astfel încât prezența lor in momentele-cheie să genereze și vânzări mai mari la standurile din perimetru.

3. Vino cu idei interesante pentru spatiile de joacă și distracție

Momentele specifice acestei perioade se trăiesc împreună cu cei dragi, în spații de eveniment în cadrul cărora se pot celebra farmecul zilelor de iarnă și emoția Sărbătorilor. Într-un astfel de context, locurile de joacă și distracție pentru exterior sunt foarte importante.

Acest proiect pe care tu îl organizezi în preajma vacanței de iarnă poate include: echipamente de joacă pentru cei mici, standuri cu bunătăți cu iz de Crăciun, patinoare sintetice pentru diferite evenimente, spații de concerte și colinde, locul în care cei mici îl întâlnesc pe Moșul, precum și alte instalații pentru a celebra împreună acest final de an.

4. Asigură-te că organizezi evenimentul conform legii 

Avizele pe care trebuie să le obții pentru desfășurarea unui eveniment in aer liber au rolul de a garanta că modul de organizare asigură confort și siguranță celor care participă. Mai mult decât atât, eliberarea acestora atestă faptul că organizarea ține cont de mediul înconjurător, sau de nevoia pentru liniște a celor cere locuiesc în proximitate.

În privința echipamentelor pentru joacă și distracție (ex: patinoare sintetice pentru diferite evenimente), soluțiile achiziționate sau închiriate trebuie să respecte normele de calitate în vigoare și să vină cu garanții concrete ale producătorilor, privind utilizarea în condiții optime.

5. Promovează din timp perioada și programul evenimentului

Pentru a te asigura că vor veni o mulțime de oameni la evenimentul în aer liber pe care îl organizezi, este important să te ocupi cu multă atenție de modul în care îl promovezi. Ai la îndemână o serie de instrumente-cheie pentru acest tip de publicitate, disponibile atât online, cât și offline: presa locală, pliante împărțite pe stradă, radio și rețelele de socializare.

În funcție de buget sau de utilitatea unui canal de comunicare, construiești astfel mesaje de promovare a evenimentului, în care să prezinți următoarele date importante: locul desfășurării, perioada, oportunitățile de joacă și distracție sau artiștii prezenți pe scenă.

Pune în practică sfaturile de mai sus, pentru a organiza un eveniment în aer liber pe placul celor prezenți. Organizarea este de bază pentru desfășurarea unui astfel de proiect și trebuie să tina cont de anumiți factori-cheie bugetul, tematica evenimentului, dimensiunile perimetrului respectiv sau simplitatea cu care se realizează accesul la festival.

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.