5 lucruri pe care neapărat ar trebui să le știi despre implantul dentar

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

https://universe.jumpstory.com

Dacă te supără lipsa unuia sau a mai multor dinți, cel mai probabil te gândești la o soluție pentru a-ți reface dantura. Cu siguranță iei în calcul implantul dentar. La ora actuală reprezintă o soluție de top care te ajută să-ți recâștigi acea măsea sau dinte pe care l-ai pierdut, fie că este vorba de unul sau mai mulți.

În plus, dacă vei alege un cabinet dentar profesionist, te vei bucura de un implant dentar cu garanție pe viață. Cel mai probabil îți apar în minte o serie de întrebări. În rândurile de mai jos îți vom spune ceea ce este important să cunoști despre această soluție estetică dentară.

1. Implantul dentar nu doare

Durerea este una dintre fricile pacienților. Sunt persoane care evită vizita la cabinetul dentar, tocmai din acest motiv. Este greșit să-ți pui o astfel de falsă piedică. Mai precis spus, intervenția chirurgicală de inserare a implantului dentar se realizează sub anestezie locală. Nu vei simți nicio durere și niciun disconfort în timpul în care medicul va lucra. În aproximativ 20 de minute vei fi gata să te ridici de pe scaunul cabinetului dentar.

2. Implantul dentar se adaptează organismului

Dacă ai luat în considerare soluția implantului dentar, cel mai probabil știi că acesta este un dispozitiv din titan, asemănător unui șurub, care este inserat în os, tocmai pentru a ține loc de rădăcină. Peste el se fixează coroana dentară (noul dinte). Nu ai de ce să te temi că micul corp străin din cavitatea bucală va fi respins. Materialul din care este realizat implantul este făcut să fie biocompatibil cu organismul și să se adapteze rapid osului maxilar.

3. Implantul dentar arată și se simte ca un dinte natural

Avantajul evoluției tehnologice în stomatologie face ca înlocuirea dinților lipsă să fie ușor de realizat, cu maxim de avantaje pentru pacient. Dintele nou, artificial, arată ca unul natural și se integrează perfect cu restul danturii. În plus, se simte ca și un dinte normal, fără a necesita o atenție specială. Prin urmare, persoana își recâstigă zâmbetul și încrederea în sine, datorită noilor dinți cu aspect natural.

4. Implantul dentar necesită o foarte bună igienă orală

După ce procesul de tratament s-a încheiat și ai primit noul dinte, vei avea grijă la modul în care realizezi igiena orală. Așa cum de altfel știi foarte bine, este important periajul realizat de două ori pe zi, folosirea apei de gură și a aței dentare. În plus, folosește dușul bucal pentru a te asigura că îndepărtezi resturile alimentare din spațiul unde gingia se întâlnește cu implantul. În felul acesta vei evita riscul inflamației gingiei.

5. Implantul dentar este o investiție pe viață

Poate că prețul implantului dentar te-a făcut să amâni această intervenție. Este important de punctat că reprezintă o investiție în sănătatea danturii tale și a aspectului ei. În plus, datorită unui implant dentar de calitate și a procedurii realizate de un medic cu experiență, la care se adaugă igiena corespunzătoare (inclusiv vizite periodice la dentist), implantul dentar poate dura o viață întreagă.

Ai toate motivele să îți faci o programare și să vorbești cu medicul stomatolog despre implantul dentar, cea mai avansată și eficientă tehnologie a medicinei dentare de înlocuire a dinților pierduți. Vei câștiga o dantură sănătoasă și un zâmbet plin de încredere.

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.