5 destinații călduroase pentru iarna aceasta

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

La un moment dat, parcă te saturi de iarna tradițională românească. Zurgălăii, colindele, vinul fiert și omătul mare formează un pachet frumos și romantic pentru oricine. Dar ar merge și un Crăciun pe plajă, cu ochelarii de soare pe nas. Mai ales că zborurile s-au ieftinit, destinații însorite avem și mai aproape, prin Europa, iar dacă folosești un card de cumpărături, nici nu simți că faci un efort incredibil. Care sunt, așadar, cele mai apropiate alternative călduroase la Valea Prahovei? Iată lista.

Malta

Statul-insuliță din Marea Mediterană a devenit o destinație atât de frecventată de către români, încât au apărut povești cu oameni plecați acolo în concedii și nemaiîntorși în țară. Adevărul este că perspectiva unei veri de 10-11 luni nu poate să lase pe nimeni indiferent. Să nu exagerăm, probabil că-n decembrie vei prinde 15-17 grade. Dar sunt grade cu soare și față de cele minus cât o da Domnul în Carpați, te vei simți ca-n Maldive. În extrasezon, cea mai bună opțiune este Valletta, o micuță bijuterie, cu fortificații, străduțe înguste și opere de artă.

Creta

Mergând pe firul mediteranean, nu poți să ignori cea mai cunoscută insulă din Grecia. Creta este tărâmul zeilor, al civilizațiilor străvechi și al mâncării gustoase. Pentru că soarele binecuvântează insula și locuitorii ei relaxați aproape tot timpul anului, sigur te vei desfăta din celebrul regim mediteranean: legume proaspete, măsline și vin roșu din abundență. Iar când toate astea vin după o întâlnire față-n față cu istoria milenară, parcă nu mai duci dorul colindătorilor. Heraklion este centru vibrant al insulei. Dar și Rethimno promite peisaje și amintiri de neuitat. De fapt, toată Creta este un cufăr cu experiențe autentice pe care le vei ține la inimă pentru totdeauna.

Algarve

Probabil ai auzit că portughezii ăștia se distrează de minune, iubesc cu pasiune și fac surf toată ziua, bună ziua. Ca-n California, doar că de partea asta a Atlanticului, la capătul Europei. Dar stai liniștit, nu trebuie să ai pletele în vânt și placa de surf pregătită ca să te simți bine pe coasta lusitană. Mai ales dacă-ți place peștele și vinul, în briza caldă a oceanului, te vei simți ca-n al nouălea cer. Iar când vei pune pe net poze de la 17 grade, în prag de Anul Nou, imaginează-ți căldura sufletească ce te va inunda. Serile sunt mai friguroase, ce-i drept, dar pentru asta există cluburile de fado. Lasă-te purtat de val, de ritm și de vin și spune-ți mulțumesc că ai fugit de crivăț.

Marrakech

Dacă vrei cu adevărat să păcălești iarna, sudul este alegerea perfectă. Mai la sud decât Grecia, Italia sau Spania. Dincolo de Mediterană, Marocul te așteaptă cu brațele deschise. Și cu aproape 20 de grade în luna decembrie. În special Marrakech este o alegere utilă iarna. Pentru că prețurile sunt și ele în extrasezon. Și te poți bucura de farmecul unui oraș care a atras zeci de scriitori de-a lungul timpului. Dar la prețuri pentru localnici.

Măcar o dată în viață, poți să experimentezi iarna cu soare, la mare. Este o amintire care nu se va șterge niciodată din mintea ta. Și ca să fie tacâmul complet, întoarce-te și cu daruri pentru cei dragi de acasă. Poți plăti totul cu CardAvantaj în rate fără dobândă*, chiar și în străinătate.


* Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Despre admin 6224 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.