5 criterii în funcție de care să-ți alegi mobila din bucătărie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

https://unsplash.com/photos/UDDULE_eIBY

Urmează să-ți renovezi bucătăria sau tocmai alegi mobilierul pentru noua ta locuință? Probabil că varietatea de produse existente pe piață te copleștește și te face să te întrebi ce ar trebui să alegi.

Când vine vorba despre mobila din bucătărie, există câteva criterii esențiale pe care ar fi indicat să nu le omiți. Iată care sunt acestea!

1. Funcționalitatea

Cât de practice sunt piesele de mobilier pe care vrei să le cumperi? Este o întrebare pe care trebuie neapărat să ți-o pui înainte de a achiziționa orice.

De multe ori, cei care vor să-și renoveze bucătăria se orientează spre piese incorporabile, care arată, într-adevăr, foarte modern și elegant. Totuși, dimensiunile unor astfel de piese pot fi insuficiente pentru o familie mare.

De exemplu, dacă în gospodărie locuiesc mai mult de trei persoane, un frigider incorporat cu doar trei sau patru rafturi nu va fi niciodată îndeajuns de încăpător. Gândește-te că, pe lângă alimentele ambalate, vei dori să păstrezi și recipiente voluminoase cu mâncare gătită sau alte vase ce ocupă spațiu semnificativ.

De aceea, înainte să achiziționezi mobilierul și electrocasnicele, asigură-te că acestea sunt potrivite pentru tine și familia ta și că le poți utiliza cu lejeritate, pe termen lung.

2. Spațiile pentru depozitare

O încăpere fără spații pentru depozitare se va transforma, fără îndoială, într-o încăpere dezorganizată și dezordonată.

Atunci când nu ai unde să așezi oalele, ustensilele și vesela, acestea vor ajunge să fie înghesuite în diverse dulapuri și sertare, iar ție îți va lua o veșnicie să le găsești și să le pui la loc, după ce le-ai folosit.

Din acest motiv, este important să te asiguri că alegi mobilier încăpător, compartimentat astfel încât să poți păstra și organiza perfect obiectele necesare. Optează pentru dulapuri cu sertare, pentru tacâmuri și obiecte mici (spatule, teluri, accesorii, pungi etc.), dar și pentru dulapuri cu rafturi suficient de mari pentru oale voluminoase, tăvi sau vase pentru copt.

3. Calitatea materialelor

Bucătăria este una dintre camerele care are nevoie de cea mai mare mentenanță, iar curățenia poate dura ore întregi, mai ales dacă gătești în mod regulat.

De aceea, când alegi mobila, asigură-te că aceasta este fabricată din materiale de cea mai bună calitate. Astfel, ea va rezista foarte bine în timp. Comandă mobilă de bucătărie de la Tamos.ro, unde poți opta și pentru asamblare.

Dacă vrei ca mobila ta să fie durabilă și să arate impecabil chiar și după ani întregi, alege blaturi din marmură sau granit și dulapuri texturate, care să ascundă eventualele zgârieturi sau lovituri.

4. Finisajele

Diferența dintre un mobilier de calitate superioară și unul slab calitativ se vede întotdeauna când vine vorba despre finisaje și detalii.

Ține cont de acest lucru și, când verifici acel mobilier incredibil de frumos, acordă atenție și unor zone precum colțurile, muchiile, îmbinările și mânerele. Dacă acestea nu par finisate într-un mod profesionist, este posibil ca mobilierul să se deterioreze mai repede decât te-ai aștepta.

5. Spațiul de lucru

Pe lângă aspect, calitate și depozitare, trebuie să iei în calcul rolul principal pe care mobila din bucătărie îl are: asigurarea unui spațiu cât mai mare și mai comod pentru gătit și servit masa.

Dacă mobilierul are un design modern și suficient spațiu pentru depozitare, dar suprafața nu asigură suficient loc pentru pregătit ingredientele, este momentul să cauți o variantă mai bună.

O idee inspirată este alegerea unor corpuri de mobilier cu blat încorporat sau peste care poți monta un blat dintr-un material rezistent. Astfel, vei transforma toate suprafețele în spațiu util.

În final, ține cont și de stilul pe care vrei să-l abordezi în bucătărie, și combină corespunzător mobilierul, electrocasnicele, masa și scaunele. Vei obține astfel un aspect unitar, chic și modern!

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.