4 zile de muncă sunt mai productive decât 5, zice Microsoft

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Mai puţine ore de lucru nu înseamnă şi o productivitate mai scăzută, din contră, profitul are şanse să crească. Este concluzia la care a ajuns gigantul Microsoft după un experiment realizat în Japonia.

Timp de o lună, cei 2300 de angajaţi ai companiei au beneficiat de un weekend de trei zile, fără o modificare a pachetului salarial, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Experimentul a avut loc în luna august a acestui an, când angajaţii Microsoft şi-au putut începe weekendul de joi. Cu doar patru zile lucrătoare pe săptămână, compania a înregistrat o creştere de aproape 40% a productivităţii angajaţilor comparativ cu aceaşi lună a anului 2018. Reprezentanţii companiei susţin că un alt aspect care a facilitat acest profit a fost scurtarea şedinţelor la doar 30 de minute şi creşterea numărului de conferinţe la distanţă.

În rândul angajaţilor 92% dintre aceştia au spus că s-au obişnuit rapid, iar schimbarea a avut un efect pozitiv asupra vieţii personale şi profesionale. Acest experiment a adus beneficii nu doar pentru productivitatea angajaţilor, ci şi pentru mediu şi din punct de vedere al costurilor firmei. Astfel, a fost folosită cu 23% mai puţină electricitate şi au fost printate cu aproape 60% mai puţine pagini. În 2018, o companie din Noua Zeelandă a transmis că experimentul de două luni în care a declarat săptămâna de muncă de patru zile a fost un succes. În Statele Unite măsura a fost deja adoptată de 15% dintre organizaţii, care au adoptat măsuri similare, iar numărul aplicanţilor la aceste firme este cu 13% mai ridicat ca la cele cu un program tradiţional.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.