4 avantaje majore ale ușilor pliante

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/brown-wooden-dining-set-1766513/

Lumina naturală aduce numeroase beneficii corpului uman. Din ce în ce mai mulți arhitecți caută să implementeze soluții de pătrundere cât mai mare a luminii în interiorul clădirilor. Producătorii de materiale de construcții s-au aliniat acestor cerințe și oferă produse de calitate care asigură atât rezistența edificiului, cât și spații luminate natural. Sursa convențională de pătrundere a razelor soarelui într-o încăpere este fereastra. Alături de ferestre, una dintre cele mai bune soluții de eficientizare a spațiului și obținere a confortului vizual ideal este montarea de  uși pliante din aluminiu. Ușile pliante sau glisante au avantajul de a oferi spații vitrate generoase, păstrând un design elegant fără a ocupa mult spațiu. De asemenea, permit aerisirea încăperii și un acces facil în interiorul sau exteriorul construcției.

1. Mai multă lumină

Geamurile din sticlă de mari dimensiuni instalate în profilurile ușilor pliante permit pătrunderea unei cantități mari de lumină naturală a soarelui în casă în timpul zilei. O foaie de geam care îmbracă întregul perete, de la pardoseală până la tavan, te va împiedica să acționezi orice sursă de iluminat de dimineața până la căderea serii. Acest lucru înseamnă economie de energie electrică, facturi lunare mai mici, dar și un ambient mult mai plăcut și mai sănătos. După câteva ore petrecute într-o cameră luminată artificial, ochii resimt o oboseală suplimentară. În schimb, timpul de lucru, odihnă sau relaxare petrecut într-o încăpere în care pătrunde lumina soarelui nu va fi resimțit atât de greu. În același timp, iluminatul natural îți va face casa să devină și mai primitoare, atât pentru locatari, cât și pentru invitați.

2. Pătrunderea aerului curat în încăpere

Transformarea unui perete exterior într-o ușă pliantă generoasă aduce beneficii extraordinare din punct de vedere al fluxului de aer curat. Deschiderea ușilor în orice moment al zilei permite pătrunderea oxigenului în încăpere și reîmprospătarea atmosferei din interior. Niciun sistem de ventilație și nicio soluție de împrospătare artificială nu se compară cu pătrunderea unei brize de aer curat din exterior. Posibilitatea ventilării pe care o oferă ușile pliante ajută la răcorirea atmosferei din casă, la eliminarea mirosurilor neplăcute sau a fumului din bucătărie și crește calitatea aerului respirat. Reducând timpul de utilizare a aparatului de aer condiționat, vei aduce un plus de eficiență în bugetul familiei.

3. Design plăcut

O fereastră mare este asemenea unui imens tablou natural. Indiferent că dincolo de ușile pliante se află o terasă, o grădină, o curte frumoasă sau o vedere către oraș, imaginea aceasta va fi la dispoziția ta permanent. În plus, ușile din sticlă sunt foarte utile pentru părinții cu copii, pe care îi pot observa tot timpul atunci când se joacă afară. Din exterior, ușile și ferestrele confecționate din materiale de calitate sunt admirate de trecători. Un întreg perete transparent aduce un plus de eleganță aspectului general al casei. În timpul zilei, privirile indiscrete pot fi estompate prin aplicarea unui tratament de ionizare a sticlei, care permite pătrunderea luminii solare asigurând totodată intimitatea spațiului. Seara, poți apela la draperii sau cortine potrivite cu designul interior și arhitectura casei. Interiorul și exteriorul profilului, precum și sticla pe care o îmbracă, pot fi alese dintr-o gamă variată de culori și modele care să se potrivească mediului unde vor fi instalate.

4. Eficientizarea spațiului

Eficientizarea spațiului este provocarea oricărui arhitect, proiectant și constructor. Sistemul ușilor glisante sau pliante se înscrie în acest trend, iar deschiderea lor ocupă doar câțiva centimetri, spre deosebire de varianta tradițională, pentru care ar fi trebuit să ai disponibil un spațiu echivalent întregii dimensiuni a ușii în timpul deschiderii cu balamale. Ușile pliante valorifică cel mai bine spațiul de deschidere, deoarece se adună pur și simplu în interiorul sau exteriorul unui perete, prin intermediul unor șine.

Ușile pliante sunt o investiție eficientă pentru valorificarea spațiului și sporirea confortului. Având siguranța unui perete din zid datorită tehnologiilor de ultimă generație utilizate de producătorii de profiluri și sticlă, acestea adaugă marele avantaj al transparenței, permițând luminii naturale a soarelui să pătrundă în casă cât mai mult timp.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.