4 articole de birou indispensabile dacă lucrezi de acasă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursă foto: https://pixabay.com/photos/laptop-computer-browser-research-2559958/

Pandemia a schimbat lumea enorm, de la nivelul macro și până la cele mai mici detalii ale vieții de zi cu zi. Într-o lume în care și mersul până la cumpărături sau cu mijloacele de transport în comun s-a schimbat, este natural ca și în viața profesională să fie schimbări. Mulți angajați se găsesc acum în situația de a lucra de-acasă – biroul din propriul apartament ajunge să se confunde cu biroul pe care-l ocupau, cinci zile pe săptămână, la serviciu.

Dacă te găsești în această situație, știi că apar tot felul de dificultăți nebănuite: echipamentul de la serviciu poate să ocupe spațiu, iar fișierele și documentele pe care le-ai mutat în propria casă se pot confunda foarte ușor cu efectele tale personale. Pentru a lucra eficient și confortabil de-acasă, ai nevoie nu doar de o agendă bine pusă la punct, cu toate task-urile ce trebuie efectuate peste zi, ci și de căi de a-ți pune biroul într-o bună ordine generală. Cu disciplina și articolele de papetărie potrivite, a munci eficient și organizat de-acasă nu mai este doar un vis. Recomandările pe care ți le facem în cele ce urmează te vor ajuta, sperăm noi, să transformi acest deziderat în realitate:

1. Suporturile pentru documente 

Suporturile pentru documente îți sunt utile și dacă serviciul tău presupune lucrul constant cu acte, dar și dacă ai tendința de a-ți lua notițe utile pentru sarcinile pe care trebuie să le efectuezi. Ele au mai multe forme, și pot fi dispuse orizontal, sau vertical, seamănă cu bibliorafturile sau cu niște clips. Indiferent de dimensiune sau de felul în care sunt dispuse, aceste suporturi îți vor permite să aduni toate documentele care sunt de interes pentru tine.

O altă recomandare pe care ți-o facem este aceea de a achiziționa suporturi în culori diferite – memoria vizuală este foarte importantă pe plan academic și profesional, astfel încât nivelul tău de eficacitate ar crește în momentul în care atribui o anumită culoare unui task specific.

2. Agrafe și clips

În afara documentelor ample, pe care le poți ordona cu ajutorul suporturilor, s-ar putea să ai nevoie și de căi de a organiza acte de mai mică întindere, care să-ți fie la îndemână în timpul lucrului. Pentru astfel de situații, sugerăm agrafele și produsele de tip clips. În afara faptului că sunt practice, sunt și reutilizabile, iar hârtiile importante cu siguranță nu se vor mai rătăci!

3. Coșuri de birou

Unde se duc hârtiile de care nu mai ai nevoie și print-urile nereușite? Cel mai bine e să-ți iei un coș de gunoi special pentru birou. Astfel, vei scăpa cu ușurință de tot ceea ce nu-ți mai e necesar și nu vei întrerupe nicicum procesul de lucru. În plus, se mai întâmplă să arunci lucruri de care încă ai nevoie și pe care, în acest fel, le vei salva mai repede.

4. Dosare suspendabile

Cu siguranță te așteptai la dosare, dar te așteptai să aibă și ceva… în plus? Dat fiind că biroul tău e mult mai aglomerat în timpul muncii remote decât în oricare altă situație, dosarul suspendabil îți asigură spațiul necesar și păstrează actele care-ți sunt necesare în… vecinătate. Acest tip de dosar are o etichetă adezivă ce face suspendarea sa de perete sau de altă suprafață adiacentă. Astfel, vei putea economisi spațiu și să-ți și ții laolaltă toate documentele pe care trebuie să le scanezi, de exemplu.

Concluzii

Munca de-acasă se dovedește a fi, în primul rând, o problemă de logistică. Dacă nu știi magazine care să-ți pună la dispoziție toate recomandările noastre, îți dăm noi un pont: Grandoffice.ro. Din fericire, resursele potrivite vin întotdeauna în ajutor – quod erat demonstrandum.

Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.