30 de ani de la Căderea Zidului Berlinului. Concert aniversar la Filarmonica Banatul și Ateneul Român

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Orchestra Filarmonică Altenburg – Gera, prezentă la Timișoara și București, cu un concert aniversar dedicat împlinirii a 30 de ani de la Căderea zidului Berlinului și concerte dedicate orașelor partenere

Filarmonica de Stat ”Banatul” din Timișoara împreună cu Orchestra Filarmonică Altenburg Gera/Germania organizează în 1 noiembrie, ora 19.00, la Sala Capitol a Filarmonicii de Stat ”Banatul” din Timișoara un concert în cadrul proiectului Muzica viitorului – o punte înspre Europa de Est. Proiectul se bucură de Înaltul Patronaj al Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti şi al Ambasadei României la Berlin.

Programul de vineri 1 noiembrie al „Concertului orașe partenere” va cuprinde Simfonia nr. 3 de Gustav Mahler în interpretarea de excepție a Orchestrei Filarmonice Altenburg Gera, a Filarmonicii Banatul Timişoara, a corului feminin al Filarmonicii Banatul Timişoara, a corului de copii al Colegiului Naţional de Artă ”Ion Vidu” și al mezzosopranei Aura Twarowska. La pupitrul dirijoral se va afla Laurent Wagner.

Intrarea la concert este liberă, pe baza unei invitații care se poate ridica de la casieria Filarmonicii Banatul, după următorul program: luni, miercuri și vineri între orele 10 – 14, marți și joi între orele 14 – 19 sau cu o oră înainte de începerea concertului.

După concertul de la Timișoara, Orchestra Filarmonică Altenburg – Gera va fi prezentă în data de 3 noiembrie , ora 19:00, la Ateneul Român din București unde va susține concertul aniversar dedicat împlinirii a 30 de ani de la Căderea zidului Berlinului.

Programul concertului aniversar cuprinde: Concertul pentru violoncel şi orchestră p.a de Dan Dediu și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68 de Johannes Brahms în interpretarea Orchestrei Filarmonice Altenburg-Gera, sub conducerea dirijorului Laurent Wagner. Solistul la violoncel va fi Mircea Marian.

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.