3 sfaturi pentru a-ți alege corect forma ramelor ochelarilor de vedere

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fie că e prima ta pereche de ochelari sau că trebuie să îți reînnoiești vechea prescripție, alegerea ramelor pentru noii tăi ochelari de vedere trebuie să țină cont de o mulțime de aspecte, de la trendurile în materie de modă și gusturile personale, până la elemente mult mai obiective, care să asigure o bună potrivire. Despre acestea din urmă poți afla mai multe în articolul următor.

1. Ia în calcul forma feței

Pentru a alege corect forma ramelor ochelarilor de vedere, este important să iei în calcul în primul rând forma feței tale. Daca ai o față rotundă, vei avea nevoie de o ramă cu linii drepte pentru a adăuga un plus de profunzime fizionomiei. În schimb, dacă ai o față cu linii pătrate, vei avea nevoie de o ramă rotunjită pentru a adăuga tonuri blânde și feminine fizionomiei tale. Dacă ai o față ovală, poți purta aproape orice formă de ramă, cu condiția să corespundă stilului personal.

De asemenea, este important să alegi o ramă care să se potrivească cu trăsăturile tale. Dacă ai ochi mari, evită ramele prea subțiri sau prea mari, care vor face ca ochii tăi să fie și mai mult scoși în evidență. În schimb, alege o ramă cu dimensiuni medii, care să se potrivească perfect cu ochii tăi.

În plus, trebuie să iei în considerare și personalitatea ta atunci când alegi o ramă. Dacă ești o persoană jucăușă și creativă, alege o ramă colorată sau cu un model interesant; rame de ochelari de vedere mov de pe Lensa.ro s-ar putea să fie cea mai bună opțiune pentru tine. Dacă ești o persoană mai conservatoare, alege o ramă simplă și clasică.

Ochelarii sunt un accesoriu important pentru completarea look-ului. De aceea, este important să alegi o formă de ramă care să se potrivească cu forma feței tale și cu personalitatea ta pentru a obține cel mai bun efect estetic.

2. Ține cont de distanța pupilară

Este esențial să cunoști distanța exactă dintre pupilele tale pentru a alege ramele potrivite. Poti merge la un optometrist pentru a afla această valoare sau o poți măsura acasă, după ce citești detalii despre cum se face asta folosind o simplă riglă.

După ce ai măsurat distanța pupilară, trebuie să alegi o ramă care se potrivește acesteia. Rama trebuie să fie suficient de largă pentru a permite centrarea corectă a lentilelor și suficient de apropiată de ochi pentru a evita apariția unei zone de distorsiune. Poți găsi informații cu privire la distanțele standard între lentile și cum să le combini cu distanța pupilară pentru a obține cea mai bună viziune pe site-urile de profil.

Dacă distanța ta pupilară nu este standard, poți alege o ramă care oferă posibilitatea unor reglaje suplimentare. Aceste reglaje permit ajustarea distanței dintre lentile pentru a se potrivi mai bine cu distanța pupilară. Acest lucru este important, deoarece o rama care nu se potrivește corect poate duce la oboseală oculară sau dureri de cap.

Aproximativ 5% din populație are o distanță pupilară mai mare sau mai mică decât dimensiunea standard a ramelor ochelarilor disponibile pe piață. De aceea, este important să iei în considerare această mărime atunci când îți alegi ramele ochelarilor.

3. Ia în calcul impactul culorilor asupra fizionomiei

Culorile ramelor ochelarilor pot avea un impact semnificativ asupra fizionomiei și stilului unei persoane. Culorile calde, cum ar fi auriu sau bronz, sunt potrivite pentru persoanele cu ten deschis sau mediu, în timp ce culorile reci, cum ar fi albastru sau argintiu, se potrivesc mai bine cu tenurile mai închise. Aceste sugestii sunt bazate pe contrastul dintre culoarea pielii și a ramelor.

Ramele negre sau albe sunt potrivite pentru orice tip de ten și culoare a părului. Aceste culori sunt versatile și se potrivesc cu majoritatea ținutelor. În plus, ramele negre sau albe sunt adesea considerate clasice și elegante.

Ramele colorate pot accentua anumite caracteristici ale feței, dar pot fi mai dificil de asortat cu diferite ținute. De exemplu, o pereche de ochelari cu rame roșii poate accentua nuanțele roșcate din părul unei persoane sau îi poate scoate în evidență obrajii. În general, culorile pastelate și nuanțele neutre sunt potrivite pentru persoanele care își doresc o pereche de ochelari mai subtile, în timp ce culorile puternice și contrastante sunt ideale pentru persoanele care își doresc să își pună în valoare personalitatea și stilul.

Alegerea unei noi perechi de rame de ochelari este un proces subiectiv, totuși unele criterii obiective îți pot ușura sarcina. Discută cu un specialist pentru a mai multe detalii despre cele mai în trend opțiuni.

Despre admin 6347 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.