3 modele de acoperiș la modă în 2021

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

foto: https://unsplash.com/photos/2keCPb73aQY

Felul în care arată acoperișul casei tale este la fel de important ca și funcționalitatea acestuia așa că este important ca acoperișul casei tale să lucreze în ambele direcții. În anul 2021 se pune un foarte mare accent pe calitate, așa că discutăm în cele ce urmează despre modelele de acoperiș care și anul acesta fac ceea ce promit cu adevărat.

Acoperișuri din țiglă ceramică

Tigla ceramică este unul dintre cele mai bune materiale ce pot fi folosite ca învelitoare pentru acoperișuri. Țigla ceramică poate fi folosită în aproape orice configurație structurală și oferă de asemenea și un aspect cu adevărat special casei tale. În plus poți găsi tigla ceramica la pret bun, perfect pentru a-ți putea realiza acoperișul cu unul dintre cele mai bune materiale de acoperire.

Acoperișurile din țiglă ceramică îți oferă următoarele caracteristici:

  • Sunt bune izolatoare, așadar căldura se va păstra la interior
  • Sunt durabile și rezistă foarte bine în timp. Unele tipuri de țiglă ceramică pot avea durată de viață de peste 100 de ani
  • Nu se decolorează în timp sub acțiunea razelor UV și a ploii
  • Rezistă foarte bine la condiții meteorologice extreme
  • Nu necesită înlocuiri frevente
  • Se curăță cu ușurință
  • Oferă un aspect plăcut locuințelor

Singura problemă pe care o întâmpină acoperișurile cu țiglă ceramică este aceea că greutatea plăcilor este mare, iar acest lucru conduce către o greutate masivă a ansamblului de acoperire. În plus este nevoie de montaj specializat, ci ajutorul unei firme cu experiență, deoarece este nevoie ca prin montaj să se asigure și ventilația sistemului de acoperire. Din fericire însă, greutatea proprie a acoperișului este luată în calcul încă din timpul proiectării, drept pentru care ea nu mai constituie o problemă atunci când sistemul de acoperire este montat. Astfel, țigla ceramică rămâne un acoperiș de calitate pe care merită să îl alegi dacă îți dorești să beneficiezi de calitate și de confort, din orice punct de vedere.

Acoperișuri din țiglă metalică

Țigla metalică este un material cu caracteristici foarte bune de punere în operă și este un material folosit la scară largă pentru acoperișuri. Practic, pentru că prețul este foarte bun pentru țigla metalică majoritatea beneficiarilor o aleg deoarece ea oferă o alternativă mai ieftină la varianta de țiglă ceramică. Țigla metalică are o greutate extrem de redusă, mai ales comparativ cu țigla ceramică, iar acest lucru o face să fie ușor de folosit și de instalat, chiar și fără a necesita ajutor specializat în ceea ce privește montajul.

Țigla metalică rezistă foarte la factori meteorologici și nu necesită neapărat instalare cu ajutorul unei echipe specializate de muncitori.

La nivel de culoare, se preferă destul de mult nuanțele de gri pentru țiglă metalică, însă nici nuanțele de roșu cărămiziu sau maro nu sunt respinse, mai ales că acestea se potrivesc foarte bine exterioarelor albe sau în culori foarte deschise.

Acoperișuri din țiglă metalică cu acoperire de piatră naturală

Acest tip de acoperiș hibrid este unul dintre cele mai bine cotate, deoarece reușește să îmbine perfect caracteristicile ambelor tipuri de acoperișuri (țiglă ceramică și țiglă metalică). Rezultatul final este unul unic, cu caracteristici funcționale foarte bune, cu rezistențe superioare și estetică deosebită. Tigla ceramică cu rocă naturală are o greutate optimă, astfel că nu încarcă în plus clădirea și are o durată foarte mare de viață.

Acoperișul protejează clădirea de umiditatea provenită din ploi, iar din acest motiv este nevoie ca materialele din care este realizată învelitoarea să fie de cea mai bună calitate. Tigla, în toate formele ei, este cel mai bun material de acoperire în acest moment, așa că merită să investești într-un sistem de acoperire de calitate, care să îți ofere confort și protecție pentru o viață.

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.