3 caracteristici ale unei bucătării practice

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Intr-o locuinta completa, fiecare camera are cate un rol specific. Astfel, dormitoarele trebuie sa-ti asigure intimitate si confort, in timp ce sufrageria trebuie sa fie un spatiu primitor in care sa poti petrece timp alaturi de familie si sa iti poti primi oaspetii. Din acest motiv, fiecare camera trebuie amenajata intr-un anumit fel pentru a te asigura ca iti ofera maximul din ceea ce poate oferi aceasta.

Acelasi principiu trebuie abordat si in organizarea bucatariei, care trebuie sa fie practica, avand in vedere ca este incaperea unde are loc, probabil, cea mai intensa activitate si cea mai multa miscare din intreaga casa.

Iata ce caracteristici trebuie sa aiba bucataria ta

O bucatarie practica este esentiala pentru activitatile culinare care asigura o atmosfera placuta in familie. In acelasi timp, bucataria va avea nevoie de o intretinere constanta pentru a mentine igiena la un nivel optim, deoarece aceasta este cea mai expusa petelor de mancare. Astfel, trebuie sa te asiguri ca iti va fi usor atat sa faci de mancare, cat si sa faci curat.

Mobilier complet

Rolul mobilierului in bucatarie este mai degraba de a asigura un spatiu de depozitare eficient pentru vesela si ustensile, iar cel decorativ trece in plan secund. De aceea, trebuie sa te asiguri de la inceput ca ai suficient loc sa tii toate elementele necesare in bucatarie fara ca acestea sa te incurce in vreun fel.

Daca planuiesti schimbari in bucatarie sau vrei sa pui la punct bucataria dintr-un apartament nou, vezi aici oferta pentru mobile de bucatarie completa care sa-ti asigure spatiul de care ai nevoie, organizat in functie de dorintele tale. Astfel, activitatile din bucatarie se vor desfasura mai simplu si mai rapid.

Aerisire eficienta

Mirosul de mancare proaspat gatita este extrem de placut, mai ales cand pregatesti feluri gurmande sau, pur si simplu, mancaruri care iti aduc aminte de copilarie. Cu toate acestea, mirosul impregnat in pereti sau mobilier nu este la fel de placut.

Avand in vedere faptul ca in bucatarie vor exista astfel de miresme in mod regulat si ca ele vor fi diferite, amestecandu-se, este obligatoriu sa echipezi bucataria cu un sistem de aerisire care sa improspateze atmosfera dupa ce gatesti. Pentru acest lucru, incearca sa optezi pentru ferestre cat mai mari, dar si echipamente care sa te ajute la absorbtia mirosurilor, cum ar fi o hota.

Spatiu de miscare

Bucatariile mici nu-ti permit sa te desfasori eficient, iar atunci cand gatesti, ai nevoie de spatiu de miscare. In plus, un spatiu redus se murdareste mult mai repede si are nevoie de intretinere mai des decat un spatiu larg. De asemenea, fumul cauzat de pregatirea mancarurilor poate avea impact mai dur asupra peretilor unei bucatarii mici, deoarece acesta poate acoperi cu usurinta intreaga bucatarie, iar aerisirea nu face fata. Astfel, asigura-te ca ai destul spatiu pentru a-ti putea desfasura activitatile culinare.

In functie de aceste caracteristici, iti poti da seama de nivelul de practicabilitate al bucatariei tale. Asigura-te ca este organizata eficient si ca iti permite sa te desfasori pentru mesele simple, dar si pentru experimente culinare noi.

sursa foto: envato.com

Despre admin 6555 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.