17 ani întârziere pentru normele de aplicare a legii care ar trebui să susțină tinerii români

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a dat în judecată Guvernul României pentru indiferența cu care a tratat Legea Tinerilor, un act normativ emis tocmai în anul 2006, dar care nu are niciun impact asupra tinerilor din România pentru că, la 17 ani după, nu există încă norme de aplicare. Deși obligația legală prevede 60 de zile pentru elaborarea acestora, Guvernul nu le-a emis nici după 6000.

Indiferența Guvernului transmite un mesaj dezamăgitor: tinerii, viitorul acestei țări, nu sunt o prioritate. Prevederile acestei legi, cum ar fi încurajarea inițiativelor antreprenoriale ale tinerilor, sprijinirea formării acestora prin organizarea de cursuri de inițiere gratuite în domeniul managementului și în cel al administrării afacerilor sau facilități sau facilități fiscale pentru societățile pe care le înființează sunt esențial de implementat atât pentru sprijinirea tinerilor, dar și pentru economia României.

Lipsa normelor de aplicare face ca aceste prevederi să rămână doar pe hârtie. Astfel, generații întregi sunt lăsate fără instrumentele legislative necesare pentru a se dezvolta și de a contribui activ la societatea românească. De ce se întâmplă asta? Din indolență, din nepricepere sau din rea-credință? Nu știm. FACIAS a căutat răspunsurile la Guvern, dar cum apelurile noastre nu au primit niciun răspuns, am hotărât să le obținem în instanță!

Impactul asupra tinerilor și societății românești

Lipsa de implementare a acestei legi, concepută special pentru a sprijini tinerii în parcursul lor de dezvoltare profesională și personală, are un impact negativ semnificativ. Unul dintre pilonii principali ai legii se referă la încurajarea antreprenoriatului în rândul tinerilor. Prin nepunerea în aplicare a acestei prevederi, se pierd oportunități nenumărate pentru inovație și dezvoltare economică. Tinerii români au potențialul de a fi motoarele unei economii emergente, așa cum este România, dar sunt lăsați fără resursele și sprijinul necesar pentru a-și concretiza visele și afacerile.

FACIAS, ca reprezentant al intereselor cetățenilor și ca apărător al drepturilor acestora, așteaptă de la Guvernul României nu doar un răspuns, ci și acțiuni concrete pentru a repara această situație.

Biroul de Presă FACIAS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.