14 percheziții la traficanții de droguri. 18 persoane au fost conduse la audieri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate  au pus în executare, miercuri dimineața, 14 mandate de percheziție domiciliară, în județele Timiș și Caraș-Severin, la persoane bănuite de trafic de droguri. 18 persoane au fost conduse la audieri, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere. În cauză, s-a reținut că, în perioada 2021 – 2023, au acționat 3 grupări infracționale, care ar fi colaborat între ele, în desfășurarea activității infracționale.

Inițial, membrii grupărilor ar fi distribuit substanțe psihoactive tinerilor din zonă, contra unor sume de 50 lei pentru 0,2 grame, în medie, ceea ce ar fi dus rapid la creșterea substanțială a veniturilor celor bănuiți. În timp, aceștia și-ar fi creat o vastă rețea de clienți, extinzându-și activitatea infracțională în sfera drogurilor de mare risc, și ar fi amestecat substanțe psihoactive cu alte substanțe, cu scopul de a mări efectele produse în urma consumului, aceste substanțe provocând în mod rapid o stare de dependență. Drogurile ar fi fost livrare către tineri, inclusiv minori, în urma consumului unii dintre ei ajungând în unitățile medicale, pentru a li acorda îngrijire de specialitate.

Profitând de dependența consumatorilor, membrii grupărilor i-ar fi instigat pe aceștia, pentru asigurarea dozei zilnice, la comiterea de infracțiuni, iar bunurile provenite din infracțiuni ar fi fost primite de membrii grupărilor, în vederea valorificării. Substanțele ar fi fost procurate de cei bănuiți de la diferiți furnizori, din județul Timiș, și distribuite către tineri care ar fi devenit ulterior, la rândul lor, furnizori pentru alți tineri din mediul re-lațional, ciclul aprovizionare-transport-distribuire efectuându-se aproape zilnic.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.