10 sfaturi de amenajare pentru apartamente mici

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Oricine locuiește într-o zonă urbană cunoaște cât de greu se găsește un spațiu de locuit potrivit nevoilor noastre și desigur la un preț accesibil. De multe ori apartamentul în care locuim devine din ce în ce mai mic și trebuie amenajat cu grijă, folosind un bun simț al spațiului. În sfaturile noastre de amenajare, vă vom arăta cum puteți transforma micul apartament într-un mediu de locuit funcțional și confortabil pentru a vă simți bine.

Imaginație versus inspirații

În special persoanelor care sunt obișnuite să aibă suficient spațiu pentru mobilă și restul lucrurilor de prin de casă, le este greu să pună în aplicare sfaturi de amenajare.
Inspirați-vă de la internet, articole din magazinele de mobilă sau desigur apelați la profesioniști în design interior.

De la idee la planificare

Oricine a găsit o sursă de inspirație, îi va fi mai ușor să implementeze planificarea de amenajare într-un cât mod mai elegant și funcțional. Pentru o mai bună planificare, faceți un desen, un plan în care introduceți dimensiunile camerelor, înălțimea tavanului, ușile și ferestrele.

Sfaturi de amenajare pentru schema de culori 

Pereții și mobila de culoare deschisă creează senzație de spațiu într-un apartament mic. Zugrăvește folosind mult alb, crem și desigur culori pastelate. Mobila de culoare închisă are un efect opresiv în încăperile mici și dă senzația de întuneric.

Dacă nu vrei să folosești culori puternice în casa ta, folosește câteva accesorii precum covoare, perne și obiecte decorative. La fel ca și în cazul pereților sau mobilei, și draperiile joacă un rol important în apartamentele mici. Designul lor poate oferi senzație de lumină.

Utilizarea optimă a spațiului

Profitați de toată înălțimea tavanelor. Într-un apartament mic, spațiul disponibil pentru a așeza mobila și obiectele de zi cu zi este limitat. Utilizați pereții pentru a construi dulapuri și rafturi până în tavan, astfel se creează spațiu de depozitare. Și camera o să pară mai mare în înălțime.

Combină funcționalitatea cu minimalismul

Mobila unui apartament mic, Less is more (mai puțin înseamnă mai mult). Pentru a te simți confortabil acasă, ai nevoie de un minim de mobilier. Patul, canapea, masa și scaunele fac parte din fiecare mobila necesara in orice casă.

Combină mobilă care îndeplinește funcții multiple. Canapeaua extensibilă înlocuiește patul, iar masa poate fi folosită ca birou.

Lumina și oglinzile sunt metode excelente de a crea o senzație de spațiu. Efectul de lumină contribuie la starea de bine. Renunțați la lămpile de podea și utilizați benzi luminoase, plafoniere și lămpi de perete.

Mobilă de calitate făcută pe măsură

Pentru a obține cele mai bune rezultate atunci când vă mobilați casa, este recomandat să apelați la un atelier specializat pentru a realiza mobilă care este făcută pe măsură. Doar așa o să utilizați cât mai bine spațiul disponibil.

Sfaturi de amenajare pentru accesorii

Covoarele și obiectele decorative transmit un sentiment plăcut și confort. Ele pun accente colorate și relaxează ambianța de viață. Nu exagera totuși cu decorul și folosește judicios pernele, vazele, sticla și alte materiale de decor.

Sfaturi de configurare pentru ajutoare practice

O amenajare practică a unei locuinței mici înseamnă lipsa de spațiu, inclusiv a spațiului de depozitare. Puteți rezolva unele dintre aceste dificultăți cu comode sub pat.

Pentru a afla care sunt restul lucrurilor pe care ar trebui să le faci pentru a avea o casă cochetă, cu minim de investiție, poți apela la un designer de interior. Recomandarea noastră sunt Studio West Concept, firmă de design interior case , apartamente, hoteluri, sedii de companie, restaurante din Timișoara.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Despre admin 6584 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.