10 ani de blues, jazz şi rock, la Lugoj, marcaţi printr-un concert de nota 10

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Vineri, 12 aprilie 2019, în sala Teatrului Municipal Traian Grozăvescu, cu prilejul Jubileului a 10 ani de blues, jazz și rock, la Lugoj, în organizarea Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, în colaborare cu Primăria Lugoj și Consiliul Local, a avut loc un fascinant (nemaivăzut, nemaiîntâlnit) spectacol de sunet și lumină, în care a concertat formația Speak Floyd, The Roumanian Pink Floyd Tribute Band, (Pynk Floyd a fost o formație britanică de muzică rock formată în 1964, în Cambridge, Anglia, faimoasă pentru compozițiile sale revoluționare în stil rock progresiv și psihedelic), Speak Floyd este singurul tribute-band Pink Floyd din România și s-a înființat în ianuarie 2010, la Cluj Napoca.

La concert a participat și primarul tuturor lugojenilor, prof. ing. Francisc Boldea, care a primit din partea Casei de Cultură Diploma de excelență și o plachetă pentru sprijinirea evenimentelor culturale organizate de către Casa de Cultură a Municipiului.

„Acest eveniment, dedicat celor 10 ani de la organizarea primei ediții a festivalului de blues, de la Lugoj, trebuia să fie unul de 10 (nota). Și cred (sper) că așa a fost. Pe scenă au fost muzicieni de nota 10 (Speak Floyd, Cluj), care au interpretat o muzică de nota 10 (Pink Floyd), lumini și sunet de nota 10 (Silviu Ieța) și un sunetist de nota 10 (Ovidiu Buhățel). Am avut și un public (sala plină) de nota 10. A fost un moment gândit cu aproape un an înainte, care a beneficiat de sprijinul tuturor (Casa de Cultură a Municipiului, Primărie) și care sper să devină un model pentru toate evenimentele care vor urma”,

ne-a declarat Augustin Bercean, creierul, inima și sufletul acestei acțiuni, „vinovatul” numărul unu pentru magnifica seară muzicală oferită lugojenilor.

  Mircea ANGHEL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.