Zoo Carnaval la Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ne fac să râdem. Să plângem. Construiesc emoții mai profunde decât oricine altcineva. Ne bucură cu gesturi mici. Ne uimesc cu talentul lor. Ne emoționează și, mai presus de orice, ne dăruiesc clipe frumoase, ceasuri profunde, gânduri de… adus aminte. Oamenii a căror viață înseamnă scena sărbătoresc ziua lor: Ziua Internațională a Teatrului. 

La Școala Gimnazială Balinț s-a marcat această zi printr-o activitate deosebit de interesantă și plăcută copiilor din clasele primare. Mesajul general al acestei zile a urmărit educarea copiilor prin teatru, prin poveştile puse în scenă şi prin diversele personaje interpretate și totodată distragerea atenției de la lucrurile negative întâmplate în ultimul an (pandemia) și combaterea acesteia prin bună dispoziție.

Cred că această metodă reprezintă  un lucru foarte eficient în a stimula încrederea, stima de sine a copiilor, creativitatea şi imaginația, de a combate timiditatea şi tracul. Piesele puse în scenă nu fac decât să îmbogăţească din plin cunoştințele generale ale copiilor. Ei pătrund în noi universuri, cunosc personaje istorice, opere clasice care trebuie știute de orice copil şi află o serie de lucruri interesante şi despre autorii lor.

Implicarea copiilor în piesele de teatru, pornind de la regie, joc, scenariu, le furnizează acestora mai multe cunoştințe despre lume, pentru a o înțelege, realizându-se, astfel, şi o extindere a experienței de viață. Ne bucurăm că am putut aduce un strop de bucurie umbrită de măștile pe care le purtăm zilnic.

„Dacă le-ați fi văzut ochișorii în timp ce interpretau rolurile de animale la Zoo Carnaval cred că  ați fi spus: Acești copii merită tot ce e mai bun, mai frumos și mai curat! Nici un efort făcut pentru binele lor nu e prea mare! Nu se compară școala online cu ceea ce poți face mergând zi de zi la școală, socializând și bucurându-te de fiecare zi”, ne-a declarat Mihaela Kristof, directoarea Școlii Gimnaziala Balinț.

Denisa GREGA

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.