Ziua Națională sărbătorită la Școala Gimnazială Balinț

A devenit deja tradiție ca elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Balinț să dea onorul Zilei Naționale în straiele străbunilor. Așa s-a întâmplat și anul acesta, când în semn de respect şi de preţuire faţă de simbolurile şi însemnele naţionale ia și costumele tradiționale au fost îmbrăcate cu mândrie.

Atât școlarii din clasele primare, cât și cei din gimnaziu au confecționat stegulețe, brățări, afișe, machete, au realizat postere și desene cu simbolurile naționale, au făcut experimente pentru realizarea tricolorului și au ascultat  informații despre importanța unirii de la 1918 prezentate de profesorii școlii.

Sub genericul „Mândru sunt că sunt român”, copiii au fost încurajați să își exprime gândurile, emoțiile, sentimentele pe care le trăiesc de Ziua Națională, precum și bucuria de a fi români. S-au recitat poezii, s-au prezentat scenete și s-a dansat Hora Unirii.

La activitate a fost invitat și domnul Agent Șef Vasile Roșu, de la Postul de Poliție Balinț, care le-a vorbit elevilor despre comportamentul adecvat în cadrul unei parade militare, despre comportamentul în mijloacele de transport, pe stradă și la școală.

La finalul activității elevii au primit baloane tricolore.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.