Ziua Națională a României, sărbătorită la Șoala Nr. 2 din Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cu o săptămână înainte de marea sărbătoare a românilor, Școala Gimnazială Nr. 2 a dat startul proiectului „1 Decembrie – Ziua Unității Naționale”.

Vineri, 26 noiembrie 2021, Școala Gimnazială Nr. 2 a purtat haine de sărbătoare. Întreaga școală a sărbătorit Ziua Națională a României prin cântec, joc, desen și voie bună! Toți elevii au cântat, au dansat, s-au întrecut în arta plastică și a abilităților practice, realizând obiecte de decor tradiționale. Atât ciclul primar, cât și cel gimnazial au participat la un concurs organizat pe această temă.

La nivel județean, cu această ocazie, Școala Nr. 2 a organizat Concursul Județean online „1 Decembrie – Ziua Unității Naționale”, la care au participat echipe de elevi din clasele a VII-a, selectate la nivelul școlilor partenere. În funcție de punctajele obținute, clasamentul, pe școli, este următorul:

Premiul I

– Școala Gimnazială Nr. 3 Lugoj

– Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj

– Gimnazială Gimnazială Boldur

Premiul al II-lea

– Școala Gimnazială Nr. 4 Lugoj

– Școala Gimnazială Dumbrava

– Școala Gimnazială „Sorin Titel” Margina

Mențiune

– Școala Gimnazială Balinț

Proiectul şi-a propus promovarea valorilor culturale, urmărind valorificarea potenţialului intelectual şi creativ al elevilor, dezvoltarea sensibilităţii elevilor faţă de valorile morale şi cultivarea sentimentului de a fi român și antrenarea cadrelor didactice în organizarea activităţilor extracurriculare desfăşurate, activități ce țin de organizarea colectivelor de elevi participanți și instruirea specifică privind participarea la acțiunile proiectului.

De asemenea, a reprezentat o oportunitate de a participa la un concurs tematic, prin completarea, în echipă, în cadrul clasei, a unui chestionar și online, pentru elevii claselor a VII-a din oraș și zonă, prin completarea unui formular tip chestionar, în aplicația Google classroom, pornind de la premisa că eficienţa actului educativ constă în împletirea tendinţelor tradiţionale cu cele moderne, digitale şi prelucrarea informaţiei într-o manieră care să se plieze pe cerinţele societăţii moderne.

Tilore KORTNER

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.