Ziua Națională a României, la Școala Gimnazială „Victor Vlad Delamarina”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Școala Gimnazială „Victor Vlad Delamarina”, împreună cu Grădinița cu program normal „Victor Vlad Delamarina”, au sărbătorit cu mic, cu mare Ziua Națională a României.

Alături de profesorii Miclea Simona, Sergiu Boian, Chiriac Daniela, educatoarea Suciu Adriana și de părinți, elevii și preșcolarii au desfășurat activități pe clase (au confecționat steaguri din hârtie, embleme din panglică tricolor, au decupat harta României și au pictat), apoi cu flori și candele în mână, strigând în cor „Trăiască România!”, au pornit către Monumentul din comună, au ținut un moment de reculegere și au depus o coroană în semn de recunoștință, respect și amintire pentru eroii României!

Apoi, în căminul cultural al comunei Victor Vlad Delamarina, au desfășurat un program artistic, recitând poezii, cântece, iar la final au dansat cu mândrie Hora Unirii.

„În fiecare an, în școala noastră au avut loc, pe clase, activități reprezentative pentru ziua de 1 decembrie, dar anul acesta, fiind 100 de ani de România, am reușit, cu ajutorul directorului Claudiu Borangic, al domnului primar Ioan Cardaș, al colegilor și părinților, să realizăm o activitate deosebită și de neuitat. Toată comuna răsună de glasuri de copii strigând cu voce tare „Trăiască România!”, un moment pe care sigur toată lumea și-l va aminti cu drag! Bătrânii au ieșit din case și ne priveau cu lacrimi în ochi… până și eu am mers cu lacrimi în ochi. Vă mulțumesc, dragi elevi, pentru munca depusă, mulțumesc colegilor, domului primar și părinților! Mulțumim invitaților și, nu în ultimul rând, mulțumim României, care ne „crește” la sânul ei! La mulți ani, România!”, ne-a spus în final educatoarea Alina Adriana Suciu.

AL PRESS

Despre admin 6576 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.