Ziua mondială a teatrului va fi sărbătorită online

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

În 27 martie, ora 19 cu ocazia celebrării Zilei mondiale a teatrului, Asociația FOA Fusion of Arts în colaborare cu Teatrul Municipal Traian Grozăvescu invită publicul lugojean să vizioneze online pe pagina de Facebook FOA spectacolul de teatru “Legenda marii creații”, adaptare după textul regizorului grec Nikolas Kamtsis, regia artistică Cristian Alexandru și Irina Rusu.

Mediul online poate hrăni nevoia de teatru şi reduce angoasa izolării. Iar teatrul, deşi nu schimbă mersul vremurilor, le poate îmblânzi prin catharsis.Toți cei care trăiesc din teatru, muzică, spre exemplu, au de suferit în această perioadă. Dar există câteva lucruri pe care le poți face pentru a sprijini artiștii donează în contul Aociației FOA Fusion of Arts CUI 34688002 RO64 RNCB 0252 1499 1012 0001 pentru a susține actul artistic și realizarea urmatoarelor proiecte.

„Legenda marii creatii” include elemente de mitologie din traditiile europene (greacă, nordică, celtică, dacică, latină, slavică). Mitul care a fost selectat pentru a forma baza spectacolului este mitul creației (mitul unei mari nașteri), deoarece apare în toate mitologiile cu o semnificatie aparte.

Spectacolul face parte din proiectul Legend of the Great Birth (LeGreBi) programul Europa Creativă – Subprogramul Cultura 2014 – 2020 – proiecte de cooperare legate de Anul European al Patrimoniului Cultural 2018.

Ziua mondială a teatrului, aniversată în fiecare an la 27 martie, a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. ITI reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic şi a fost înfiinţată în 1948, la iniţiativa UNESCO.

Sărbătoarea este un moment de recunoaștere a forţei de comunicare pe care o are teatrul, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale, lingvistice, religioase sau politice.

Arta scenică ne ajută să descoperim lumi fascinante.

Distributie MESAGERUL – Cosovanu Ancuta OMUL CU CÂRJE – Cristian Alexandru, Fîrtat – Laura Gîrbovan, FEMEIA OARBĂ – Timea Laczko, FATA CU IPAD – Ariana Crista, BĂTRÂNUL – Constantin Goloșie, PROMETEU – Cristian Alexandru, Eurynome – Aria Serena Lobonea, LUMINI, MUZICĂ – Sergiu Sfercoci

Parteneri: TSE ADVERTISING, lugojtv.ro, Teatrul Municipal Traian Grozavescu, foto Gabriel Brezeanu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.