Ziua Mondială a Teatrului a fost sărbătorită la Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

La Școala Gimnazială Balinț s-a hotărât ca Ziua Porților Deschise pentru viitorii școlari din Clasa Pregătitoare să coincidă cu Ziua Mondială a Teatrului. Preșcolarii și elevii din clasele pregătitoare, I și a II-a, împreună cu învățătoarele și educatoarele, au participat la activități comune foarte atractive pentru copii.

Participanții, costumați în personajele preferate, s-au prezentat și au inventat replici, fiind puși în ipostaza de mici actori. Pentru că mesajul din acest an  pentru Ziua Mondială a Teatrului este ,,arta este pace”, copiilor li s-a cerut să se îmbrace în persoanje positive, fiind încurajată nonviolența.

S-au vizionat piese de teatru, s-au recitat poezii, s-au cântat  cântece despre animale și insecte, iar la final elevii au participat la Parada Costumelor de Teatru și au dansat împreună în curtea  școlii.

„Arta dramatică aduce copiilor momentele de veselie aşteptate, iar cadrelor didactice prilejul de a-i cunoaşte – condiţie esenţială pentru formarea personalităţii, ce contribuie la construirea unei vieţi de calitate. Îmbrăcat în haina personajului, copilul îşi dezvăluie, de fapt, propriile trăiri, manifestându-şi spontan şi dezinvolt propriile atitudini şi opinii, demonstrându-şi flexibilitatea şi capacitatea de adaptare, folosindu-şi gândirea critică şi creativă. Ne bucurăm că am putut marca această zi într-un mod plăcut, util, educativ și interesant pentru toți copiii implicați în aceste activități”,

a declarat prof. Mihaela Kristof, directoarea Școlii Gimnaziala Balinț.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.