Ziua Mondială a Poeziei 2022

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Ziua Mondială a Poeziei este sărbătorită pe data de 21 martie și este declarată de către UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale.

De asemenea, „Ziua Mondială a Poeziei” urmărește să susțină creația poetică, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației, editarea și promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor. Ziua Mondială a Poeziei/ World Poetry Day – Festivalul Inter-naţional Primăvara Poeţilor/ Le Printemps des Poetes a devenit o tradiţie în agenda manifestărilor culturale organizate de Biblioteca Municipală Lugoj, fiind minunat ca scriitorii, iubitorii de lieratură și bibliotecarii lugojeni să se întâlnească în numele poeziei, al literaturii și al cărţii.

Astfel, şi în acest an, Biblioteca Municipală Lugoj – un loc încărcat de spiritualitate – a organizat Ziua Mondială a Poeziei, luni, 21 martie 2022, în Sala de Împrumut Carte a bibliotecii. Programul din acest an a cuprins recitalul de poezie al scriitorilor lugojeni: Nicolae Silade, Ion Oprișor, Remus Valeriu Giorgioni, Laurian Lodoabă, Ela Iakab, Adriana Weimer, Maria Rogobete, Loredana Lupescu, Cornelia Mariș, Mariana Liuba, Mihai Ursulescu, Ionel Panait.

Recitalul de poezie al scriitorilor lugojeni a fost urmat de un recital de poezie susţinut de Henrieta Szabo, moderatoarea evenimentului, Marcela Balint, Georgeta Bogdan, Mirela Fischer.

La evenimentul dedicat „Zilei Mondiale a Poeziei” au participat și colegele mele, bibliotecarele Claudia Popescu, Julieta Boka, Georgeta Leho.

    Adriana WEIMER

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.