Ziua Mondială a Apei, marcată de elevii Școlii Gimnaziale Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

An de an, pe 22 martie se sărbătoreşte „Ziua Mondială a Apei”. Desfăşurată pe întreaga Planetă sub egida Naţiunilor Unite, această manifestare evidenţiază importanţa pe care o are apa în viaţa de zi cu zi.

În acest an, manifestările derulate de elevii Școlii Gimnaziale Balinț au avut motto-ul: „Pentru mulți dintre noi, apa curată este atât de multă și disponibilă încât, rareori, dacă nu niciodată, vom face o pauză pentru a ne întreba cum ar fi viața fără ea” – Marcus Samuelsson.

S-a dorit conştientizarea opiniei publice în privinţa risipei resurselor preţioase de apă, a importanţei acestor resurse pentru sănătatea noastră a tuturor, ponderea pe care o are apa în viaţa fiecăruia.

S-au prezentat filmuleţe cu poveşti despre apă, s-au plantat cereale în ghivece, pe care elevii le vor uda zilnic și vor observa importanța apei în viața plantelor.

După orele de curs, elevii însoțiți de cadrele didactice au purces la prevenirea poluării apei printr-o activitate practică, activitate de ecologizare a malului râului Bega.

Copiii au fost impresionați neplăcut de multitudinea gunoaielor aruncate și și-au propus să nu facă și ei la fel ca acei oameni care nu au respectat natura, ci să prevină poluarea apelor atât cât depinde de ei.

A fost o activitate educativă și benefică, atât pentru elevi cât și pentru comunitatea locală.

 AL PRESS

Despre admin 6701 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.