Ziua Internațională a Păcii, sărbătorită de elevii Școlii Gimnaziale Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pe 21 septembrie se serbează Ziua Internaţională a Păcii, zi dedicată păcii mondiale, eliminării războaielor şi cooperării între oameni.

Această zi a fost înfiinţată pentru a promova pacea în lume şi în casele noastre, pentru a pune capăt violenţei din comunităţile în care trăim şi din şcoli.

Profesorii pentru învățământul primar din Balinț (Sîrbu Nicoleta,Eugen și Mihaela Kristof) au dorit să marcheze această zi într-un mod inedit: le-au vorbit elevilor despre prevenirea violenței și despre importanța păcii pentru întreaga lume, i-au ajutat să confecționeze porumbei albi din hârtie, i-au pictat pe mâini cu porumbeii păcii, au cântat cântecul „Să fie pace-n lume”, au dansat cu porumbeii pe care i-au confecționat, au realizat desene cu tema „Pacea este importantă pentru dezvoltarea noastră”.

A fost o activitate reușită, inedită și pe placul elevilor.

Toți avem nevoie să sărbătorim Pacea din interiorul nostru… Să lăsăm să răsune clopotul păcii în inimile noastre în fiecare secundă de acum încolo… Pacea interioară este primul pas către pacea mondială.

Fie ca Pacea să dăinuie pe Pământ!

AL PRESS

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.