Ziua Infanteriei Române, 30 aprilie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Infanteria reprezintă arma de bază a forţelor terestre. Unităţile de infanterie sunt cele care intră în contact nemijlocit cu forţele inamice şi de aceea pot subordona unităţi de tancuri, artilerie, geniu, chimic, transmisiuni, logistice s.a.

Cu prilejul Zilei Infanteriei Române, duminică, 30 aprilie 2017, trei tinere din Detaşamentul de Fete (Vanessa Novăcescu, purtătoare a drapelului naţional al României, Alexia Popovici, infanterie, şi Denisa Subţire, vânători de munte) de la Şcoala Gimnazială nr.2, i-au prezentat onorul Generalului de brigadă post-morten erou Dimitrie Petrescu Tocineanu, din Lugoj, fost comandant al Batalionului 1 Infanterie (Regimentul 17 Infanterie Lugoj 1921 – 1928), şi fost comandant al Batalionului 12 Vânători din Lugoj (1928 – 1932), căzut eroic pe Frontul de Est în anul 1943.

În garnizoana Lugoj au fost  două unităţi de infanterie, Regimentul 17 Infanterie (1921 – 1945) şi  Regimentul 90 Infanterie (1958 – 1994). În Cimitirul Ortodox  se mai află şi locotenent de infanterie-erou Petre Laţcu din Regimentul 17 Infanterie, căzut  pe Frontul de Est în anul 1941, care a fost adus de soţia sa şi înhumat cu mari onoruri militare din partea garnizoanei şi autorităţilor din  Lugoj.

                      Asociaţia Militarilor în Rezervă şi Retragere „Lt.erou P.Laţcu” Lugoj

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.