Ziua de 9 mai a fost sărbătorită în Garnizoana Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Militarii Batalionului 183 Artilerie Mixtă ,,General Ion Dragalina” au sărbătorit și anul acesta Ziua de 9 Mai, zi cu o triplă semnificație: Ziua Independenței de Stat a României, Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.

Activitatea a avut loc la Monumentul „Alfa și Omega” din Piața I. C. Drăgan, ridicat în memoria eroilor căzuți pe câmpul de luptă și a constat în depuneri de coroane și un ceremonial religios în memoria celor căzuți în lupte pentru apărarea țării noastre.

Reamintim cu această ocazie că, în cadrul unor acțiuni prilejuite de Ziua Veteranilor de Război, vineri 29 aprilie, militarii Batalionului 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina” au curățat și igienizat Cimitirul Eroilor.

„Militarii Batalionului 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina”, cinstind memoria celor care au plătit prețul suprem pentru apărarea țării și valorilor naționale, au participat la acțiuni de curățare și igienizare a cimitirului eroilor din municipiul Lugoj”, ne-a declarat  preotul militar Emanuel GAFIȚA.

Vezi AICI!

Nicolae LAIEȚIU

 

Foto: Cap. Robert VASILESCU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.