Vrei să îți construiești o casă? Află cum să stabilești numărul de camere!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Realizarea unui proiect de casă potrivit îți permite să decizi amplasarea spațiilor de locuit, de exemplu a bucătăriei și a dormitorului, pentru a permite un flux optim pentru întreaga familie.

Însă, în timp ce alegi aspectul potrivit pentru zonele comune ale familiei, trebuie să te gândești și la numărul de dormitoare de care ai nevoie.

Iată câțiva factori importanți pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când ești în căutarea unui proiect de casă:

  • Dimensiunea lotului și reglementările de urbanism ale zonei

Înainte de a te gândi la stilul de viață al familei, ia în considerare suprafața lotului și reglementarile de urbanism ale zonei în care dorești să îți construiești casa.

Poate dorești mai multe dormitoare, dar ai un lot mic. În această situație, vei avea nevoie de un proiect de casă cu etaj care să utilizeze inteligent spațiul vertical al clădirii.

Cu toate acestea, este posibil să existe limite de înălțime impuse de reglementările de urbanism ale zonei. Mai exact, anumite reglementări pot restricționa numărul de etaje și, implicit, înălțimea casei.

În acest caz, proiectele de case parter, sunt exact ce ai nevoie. La Hauze.ro găsești specialiști în domeniu care te ajută de la bun început cu proiectul, îți înțeleg nevoile și găsesc soluția personalizată pe cerințele tale și ale familiei, pentru ca totul să fie așa cum îți dorești!

  • Nevoile actuale și viitoare ale familiei

În mod normal, numărul de camere necesare se stabilește în funcție de nevoile curente ale familiei. Însă, este important să realizezi o proiecție mentală asupra nevoilor de viitor. Mai exact, poate îți dorești mai mulți copii în viitor. În acest caz, numărul de dormitoare trebuie gândit într-o proiecție viitoare.

De asemenea, un alt aspect important la care trebuie să te gândești este camera de oaspeți pentru prietenii care te vizitează în timpul vacanței sau poate vei avea nevoie de un dormitor pentru părinții tăi.

Aceștia sunt factori suplimentari de luat în considerare. Dacă îți place să petreci weekend-urile în casa ta alături de prieteni sau te gândești să ai un spațiu dedicat pentru un viitor copil, atunci un dormitor suplimentar este necesar.  Între timp, poți converti camerele suplimentare într-un birou sau într-o cameră pentru hobby-uri, astfel încât să poți folosi eficient aceste spații.

  • Listă de priorități

Este important să iei în considerare mai multe opțiuni atunci când vine vorba de a decide ce proiect de casă este mai potrivit pentru viitorul familiei tale.

Ca și în cazul oricărei decizii importante din viața ta, este necesar să discuți cu familia și să stabilești o listă de priorități:

  • Buget – Stabilește un buget pe care să-l discuți sincer cu arhitectul și cu firma de construcții;
  • Caracteristici obligatorii – Stabilește caracteristicile care sunt absolut necesare pentru casa ta;
  • Stabilește considerații practice precum dimensiunea – Cât de mare trebuie să fie casa?;
  • Discută idei de proiecte – Combină caracteristicile de vis ale familiei cu cele practice, în funcție de bugetul disponibil.

În concluzie, numărul de camere necesare al proiectului de casă depinde de o serie de factori importanți pentru viitorul familiei tale, precum și de legislația în vigoare stabilită în zona în care îți dorești să construiești casa visurilor tale.

Sursa Foto: Pexels.com

Despre admin 6584 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.