Voleiul – Start în Europa! CEV Volleyball Challenge Cup (4 decembrie, 19,00): C.S.M. Lugoj – VK Dukla Liberec

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Premieră sportivă pentru Lugoj

Putem afirma că, peste câteva zile, vom fi părtaşii unui episod la care puţini s-ar fi aşteptat vreodată, dar pentru care s-a muncit mult în ultimii ani. S-au împlinit 34 de ani de la naşterea ideii de performanţă a voleiului pe malurile Timişului, concretizată cu aceeaşi perioadă de neîntrerupte evoluţii la nivelul primelor două ligi. După 2010, în al zecelea an consecutiv în elita voleiului, după trei prezenţe (2011, 2015, 2019) în turneele finale ale Cupei României, trei calificări (2011, 2013, 2018) şi medalii de argint în finala BVA Cup – Cupa Balcanică, locul al cincilea obţinut în primăvara lui 2019 a adus voleiului din Lugojul performanţa maximă din istoria sa sportivă: calificarea în Cupele Europene intercluburi.

Mai precis în CEV Volleyball Challenge Cup, competiţie care a pornit la drum în 5 noiembrie şi continuă cu şaisprezecimile de finală, în decembrie. Fază în care debutează şi reprezentantele României, Ştiinţa Bacău şi C.S.M. Lugoj. Prima, o obişnuită a meciurilor oficiale în competiţii continentale, duelân-du-se (primul joc în deplasare) cu portughezele de la Kairos Ponta Delgada, în timp ce bănăţencele întâlnesc în propria sală formaţia VK Dukla Liberec, grupare sportivă de prestigiu a Cehiei.

Meciul dinaintea… meciului

E o provocare specială organizarea unui joc de aseme-nea nivel în Europa. Documentaţia, regulamentele şi impunerile din condiţiile de organizare, începând cu sala, echipamentul, panotajele, dotările, logistica, sistemul de comunicare, relaţiile cu oficialii, mass-media, condiţiile de meci, colaborarea cu partenerii de joc şi cei acreditaţi, tot ceea ce precede primul fluier al arbitrului, toate sunt diferite de cele din competiţia internă şi trebuie respectate conform unor protocoale foarte stricte.

Se fac în aceste zile pregătiri importante pentru momentul ce se produce la mijlocul săptămânii viitoare, miercuri, 4 decembrie, de la orele 19, şi  marchează un eveniment de ţinută pentru performanţa voleiului din municipiu. Dată la care Sala Sporturilor va fi, sperăm, asaltată de susţinătorii sportivelor lugojene, ce vor reprezenta oficial România în întrecerile continentale.

Adversarul

Vicecampion în sezonul trecut şi locul trei în acest sezon în Cehia, Dukla Liberec, un adversar cu expe-rienţă, are în rândurile sale, pe lângă unsprezece cehoaice, o olandeză şi o slovacă. Liberec, localitatea cu peste 100.000 de locuitori, situată în nordul ţării, în Boemia, aproape de graniţa cu Germania şi Polonia, este una cu tradiţie în sport, clubul de volei (masculin/feminin), fondat în 1948, constituindu-se într-una dintre valorile şi simbolurile oraşului. Un club solid, bine organizat, aşa cum îi şade bine unei structuri in-fluenţate în bine, cum ştim, de rigoarea saxonă vecină.

Emoţionant şi atrăgător, ca orice început

În ambele formaţii se găsesc sportive care au evoluat în reprezentativele propriilor ţări la nivel de senioare în competiţii internaţionale. La C.S.M. Diana Balintoni, Andreea Petra, Daiana Roman, Adriana Popa (primele două cu CSM Bucureşti, respectiv Tg.Mureş şi Agroland în CEV Cup şi CEV Challenge Cup), la oaspete un număr de opt voleibaliste participând, în diverse perioade, cu echipa Cehiei la meciuri din Golden League şi Campionatul European şi una cu naţionala Slovaciei la Campionatele Europene. Premize pentru un joc frumos, un spectacol de calitate, o luptă pe care ne-o dorim crâncenă şi – de ce nu – victorioasă pentru fiecare punct pus în joc.

Iar dacă în competiţia internă echipa lugojeană se află pentru moment în grafic, cu obiectiv plasarea în primele şase echipe ale ţării, în primul meci oficial internaţional de acest gen pe care-l va găzdui Sala Sporturilor, haideţi să ne alăturăm tinerelor sportive care au scris cu adevărat istorie sportivă pentru oraş, suţinându-le la debutul lor internaţional în propria sală!

Meciul retur are loc marţi, 17 decembrie, orele 18, la Liberec.

Oficiali: A1:  Svetlana Zotovic/Belgrad – Serbia, A 2: Georgios Papageorgiu/Larnaca – Cipru), Observator CEV: Costel Ispas/Secretar General F.R. Volei – Bucureşti – România

C.S.M. Lugoj (România):

Coordonatori: Diana Balintoni, Bianca Albăstroiu

Centrali: Daiana Roman, Andreea Petra, Andra Badiu-Savu

Universali: Nina Kocic (SRB), Alexandra Panţiru

Extreme: Tamara Ignjic (SRB), Laura Petria, Alexandra Cauc, Georgiana Popa

Libero: Adriana Popa, Patricia Bărbulescu

Staff tehnic: Ugljesa Segrt – Dragan Grbic – Vasile Canea

Dukla Liberec (Cehia):

Coordonatori: Rochelle Wopereis (HOL), Adela Vrabelova

Centrali: Eva Rutarova, Karolina Bartosova, Michaela Candrakova (SVK),  Katerina Kohoutova

Universali: Anna Sotkovska, Clara Vondrakova

Extreme: Lucie Sulkova, Eva Svobodova,  Dita Galikova, Kristyna Sustrova

Libero: Veronika Dostalova, Lucie Kolarova

Staff tehnic: Libor GalikJosef Smolka

Vă invităm, aşadar, să fiţi alături de CSM Lugoj – volei în prima aventură europeană! Veniţi la sală, unde ne-am dori să readucem atmosfera din turneul final al BVA CUP, pe care Sala Sporturilor Ioan Kunst-Ghermănescu a trăit-o în 2013, la confruntările cu reprezentantele Serbiei şi Turciei în Cupa Balcanică.

Intrarea e gratuită, recomandarea organi-zatorilor fiind ca spectatorii să încerce a fi prezenţi la sală până cu minimum 15 minute înaintea începerii oficiale a partidei, programată la orele 19.  

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.