Volei: sorţii au decis în Europa

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Tragerea la sorţi a meciurilor din Cupele Europene intercluburi s-a desfăşurat la finele lunii trecute în Luxemburg, la sediul Confederaţiei Europene de Volei. Prilejuind voleiului din Lugoj onoarea şi satisfacţia de a se afla pentru prima dată în istorie în urnele continentale. Datorate în primul rând coeficientului foarte bun la nivel European al României, care trimite cinci echipe în competiţiile C.E.V. (una în Champions League, două în CEV Cup şi două în Challenge Cup), în al doilea rând clasării grupării lugojene pe poziţia cinci în campionatul recent încheiat, în mai.

Campioana României, C.S.M.Volei Alba Blaj, va evolua direct în faza grupelor în Champions League, aflându-şi oponentele la următoarea tragere la sorţi, programată în 25 octombrie;

În Cupa CEV, reprezentantele ţării noastre iau startul în şaisprezecimile competiţiei, astfel:

C.S.M. Târgovişte – Fatum Nyiregyhaza (Ungaria), Volero Le Cannet (Franţa) – C.S.M. Bucureşti.

În Challenge Cup, în şaisprezecimi de finală (3-5 decembrie tur, 17-19 decembrie retur), tragerea la sorţi (care a putut fi urmărită în direct pe CEV Eurovolley TV) a fost dirijată în funcţie de punctajul naţiunilor şi echipelor participante. Chiar dacă a evitat meciurile din primul tur, în care evoluează echipe din Grecia, Slovenia, Slovacia, Ungaria, Turcia, Elveţia şi Finlanda, C.S.M. Lugoj, debutantă în competiţiile europene, a fost extrasă din urna valorică 2, urmând a da replica uneia din cele 8 formaţii aflate în prima urnă – Voleybol Istanbul (Turcia), Aachen (Germania), Beziers (Franţa), Dukla Liberec (Cehia), Bekescsaba (Ungaria), Schaffhausen (Elveţia), Krasnoiarsk (Rusia), Ştiinţa Bacău (România)  şi Schaffhausen (Elveţia).

Aşa cum remarcaţi în imagine, sorţii au decis ca echipa pregătită şi în acest an de cuplul Segrt-Grbic să susţină dubla manşă din şaisprezecimi cu vicecampioana Cehiei, Dukla Liberec, reprezentanta celui de al cincilea oraş din ţară ca mărime, situat în nordul ţării la graniţa cu Polonia şi Germania. Primul joc are loc la Lugoj, returul la Liberec, datele exacte urmând a fi stabilite ulterior de Confederaţia Europeană de Volei. Formaţia calificată va întâlni în optimi învingătoarea dublei manşe dintre Las Palmas Gran Canaria şi câştigătoarea BVA Cup (Cupei Balcanice).

Cealaltă participantă a României în Challenge Cup, unul din cei opt capi de serie, Ştiinţa Bacău, formaţie antrenată de Florin Grapă, are parte în această fază a competiţiei de o deplasare foarte dificilă, în capitala … Insulelor Azore (la 1500 de km distanţă de Lisabona, în Oceanul Atlantic!), unde  va disputa returul dublei cu portughezele de la Kairos Ponta Delgada.

Pentru echipa lugojeană ce se formează în aceste zile, un adversar puternic într-o deplasare accesibilă (aproape 1.000 de km între Lugoj şi Liberec, 800 pe autostradă prin România, Ungaria, Slovacia şi Cehia), dar în primul rând un test de organizare în partida-tur, care implică o pregătire fără cusur. Cu date concrete despre echipă vom reveni în ediţia viitoare. Şi, nu uitaţi, fiţi alături de volei, merită!

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.