Volei, perioada căutărilor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

CSM Lugoj – ştiri de la sursă

♦ Vă comunicam în ediţia trecută că, dintre sportivele cu contracte în derulare, Diana Roman, Bianca Albăstroiu, Alexandra Panţiru şi Georgiana Popa vor fi componente ale lotului şi în sezonul viitor, existând intenţia de a mai fi cooptate la antrenamente şi sportive junioare ale C.S.Ş. Lugoj.

♦ Nu vor mai face parte din distribuţie în acest an  Ionela Canea, căpitanul ultimului sezon urmând a deveni mămică în toamnă, Alexandra Pintea, Svitlana Shvanska, Natalia Preda, Silvana Dascălu şi Aleksandra Cveticanin – transferată de Spartak Subotica la Jaszbereny (Ungaria A1). Sportive care au contribuit la performanţa obţinută în campionatul trecut, şi cărora familia Clubului Sportiv Municipal Lugoj le mulţumeşte pentru ce au oferit voleiului din Lugoj.

♦ Două importante prelungiri ale contractelor s-au semnat cu titulare ale  posturilor în sezonul trecut:  centrul sârb Nina Jakic, 24 ani, şi libero-ul Adriana Rotaru, 24 ani,  convocată în această vară la pregătirile echipei naţionale de senioare.

♦ Prima achiziţie propriu-zisă constituie o relativă surpriză. Dar voleiul din Lugoj, susţinătorii şi suporterii săi meritau un cadou de acest gen. După patru ani excelenţi petrecuţi în capitală, la C.S.M. şi în Timişoara, la Agroland, revine în sextetul lugojean sportiva cu cel mai important palmares dintre voleibalistele pe care le-a lansat Lugojul. Participantă în cupele europene intercluburi cu C.S.M. Lugoj şi C.S.M. Bucureşti, componentă a loturilor naţionale ale României în competiţii oficiale, câştigătoare a Cupei Challenge cu C.S.M. Bucureşti în 2016, fost şi viitor căpitan al echipei.

♦ La 30 de ani, o vârstă ideală pentru un coordonator de joc matur, Diana Balintoni va regăsi în Sala Sporturilor elanul unei volei pe care îl cunoaşte perfect şi care încearcă a-şi croi o nouă identitate. Cu o staff tehnic nou, tânăr dar experimentat, compus din  Ugljesa Segrt, 36 ani, antrenor principal, Dragan Grbic – antrenor secund, Vasile Canea – preparator fizic şi Marko Stojanovic – statistician.

♦ Până la mijlocul lunii iulie se caută şi sunt obligatoriu de finalizat soluţiile pentru completarea posturilor de atacante – două extreme, un universal şi un centru. Unde căutările vizează în primul rând nume româneşti, deşi oferta este scăzută şi relativ costisitoare. Aşa încât sunt de luat în considerare în continuare (şi) transferuri internaţionale. Având în vedere că luna august dă startul pregătirilor pentru sezonul internaţional, în care C.S.M. Lugoj şi-a câştigat dreptul de a evolua, în septembrie, în BVA Cup.

De la alţii… adunate!

♦ Campioana şi câştigătoarea Cupei României, CSM Bucureşti, şi-a prelungit înţelegerile cu câteva din sportivele sale de marcă. Bielorusa Tatsyana Markevich, ridicătoarea japoneză Naoko Hashimoto, centrul olandez Nicole Koolhaas şi ucrainianca  Iryna Trushkina vor continua la echipa Capitalei. În plus, deocamdată, a sosit la club căpitanul reprezentativei Olandei, Maret Balkestein-Grothues !

♦ Vicecampioana Europei, CSM Volei Alba Blaj transferă pe bandă rulantă: internaţionala americană Sonja Newcombe, din Brazilia, de la Minas Belo Horizonte, bulgăroaica Mariya Karakasheva – MVP-ul Ligii Europene de Volei de la Budapesta, voleibalista azeră Katerina Zhidkova, universal, ultima data în Polonia, la Muszina şi libero-ul sârb Suzana Cebic, “suflată” campioanei, în condiţiile în care va fi păstrată în lot şi Marina Vujovic!

♦ Ştiinţa Bacău tace şi face, ca de obicei. Andrea Lakovic (ex/Agroland) pare prima achiziţie a grupării care şi-a dorit-o şi pe Diana Balintoni. Urmează, evident, surprize.

♦ La CSM Târgovişte lucrurile sunt încă neclare, în condiţiile în care, se spune, vor urma în scurt timp schimbări la nivelul clubului şi secţiei de volei. Care va rămâne, în orice condiţii, echipă de top.

♦ De la Agroland Timişoara au plecat Lakovic, Balintoni, Popa-Calotă şi Ariana Pârv, au sosit Roxana Iancu (Tg.Mureş), Katarina Jovanovic, continuă, printre altele, Bacşiş, Petra, Cărbuneanu şi Lupescu.

♦ Despre Dinamo Bucureşti şi Penicilina Iaşi se ştie că vor dispune de bugete sensibil mărite celor din sezonul trecut şi sunt în căutare de soluţii din afara graniţelor, propunându-şi prezenţa în Play-Off. De văzut poziţiile în acest an ale Universităţii Cluj, echipă cu sponsor puternic (NTT Data) şi voleiului mureşan, care va trece, se pare, sub tutela unui Club Sportiv Municipal ce va lua naştere la Tg.Mureş.

♦ Noile promovate – Galaţiul şi Oradea, nu au anunţat deocamdată întăriri ale loturilor, însă e clar că vor opera la nivelul distribuţiilor pentru 2018-2019.

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.