Volei: Patru din patru!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ultima categorie de vârstă aflată în calificări pentru Clubul Sportiv Școlar Lugoj în campionatele naționale de volei din ediția 2016/2017, cea imediat următoare speranțelor și care precede nivelul de junioare, sportive născute în anul 2001 și mai devreme, adică formația de cadete a clubului, a reușit să obțină o valoroasă performanță în week-end, câștigând seria de la Baia Mare și calificându-se între primele șase garnituri din țară  la turneul final ce va avea loc în perioada 10-14 iunie, într-o localitate nestabilită încă.

Turneele semifinale de câte șase echipe ce s-au desfășurat la Câmpulung Muscel (I), București (II), Tg.Mureș (III)  și Baia Mare (IV) au propulsat în turneul final cele patru câștigătoare: Dinamo București, C.S.S. 5 București, C.S.S. Medicina Tg. Mureș și Clubul Sportiv Școlar Lugoj.

Echipa de volei cadete a  C.S.Ș. Lugoj – antrenată de prof. Dorin Horvath – și-a asigurat prezența în finala competiției după o serie de cinci victorii:  3:0 cu L.P.S. Cluj, 3:0 cu A.C.S Viitorul Borș, 3:0 cu C.N.S. Cetate Deva, 3:0 cu Victoria Nădlac și, în ultima zi a turneului, 3:1 cu gazdele de la C.S.Ș. 2 Baia Mare. A fost, în fapt, finala competiției, contra unei echipe ce își câștigase până atunci, la fel ca lugojencele, toate partidele în trei seturi.

Intrând între primele șase nume ale României și la această categorie de vârstă (încă două grupări  urmând a ajunge în turneul final din recalificări), dintre 44 de formații ce au luat startul în toamnă, sportivele lugojene completează fericit o realizare unică pentru catedra de volei a clubului (prof. Carmen Todros, prof. Dorin Horvath și prof. Ionela Canea), anul 2017 fiind, în premieră, unul  în care toate cele patru generații – minivolei, speranțe, cadete și junioare sunt prezente în ultima fază a competiției.  Mai mult, după evoluția minivoleiului la turneul final și spectaculosul titlu national obținut de speranțe, cele mai mari generații – cadetele și junioarele – evoluează cu gândul la medalii în perioada următoare în elita cluburilor sportive școlare.

Felicitări  catedrei de volei a Clubului Sportiv lugojan pentru anul de excepție reușit la toate nivelurile într-un 2017 excelent pentru voleiul din Lugoj!

Aplauze și succes autorilor calificării de la Baia Mare și mult noroc în continuare !

Lotul C.S.Ș. Lugoj: Rossana Nistor, Noemi Csillag, Arina Ivașcu, Georgiana Popa, Patricia Bărbulescu, Vanessa Fiat, Ramona Farkaş, Camelia Mititel, Raluca Oargă, Roberta Bârliba,  Cătălina Turcu, Ana-Maria Drăgoi.  Antrenor: prof. Dorin Horvath.

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.