Volei feminin, Champions League: Blajul înseamnă România!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Este fără dubii cel mai important eveniment sportiv european găzduit de România în ultimii ani. Organizarea Turneului Final al Ligii Campionilor la volei feminin a fost atribuită de Confederaţia Europeană de Volei clubului campion al României după un parcurs remarcabil, cu cinci victorii, în faţa unor team-uri mai bine cotate şi, mai ales, după o poveste nescrisă de aproape un an în care C.S.M. Volei Alba Blaj a sacrificat titlul şi aproape jumătate de milion de euro pentru onoarea de a se alătura, pe teren propriu, celor mai valoroase echipe ale continentului.

Căci adversarele din finalul de săptămână 5-6 mai în Sala Polivalentă reprezintă trupe obişnuite cu fazele superioare ale competiţiei, VakifBank Istanbul, Imoco Volley Conegliano şi Galatasaray Istanbul sunt multiple laureate europene şi dispun în sextete de câteva sportive de top 20 mondial.

Astfel că, în premieră la un turneul final al Ligii Campionilor la volei feminin, în Sala Polivalentă din Bucureşti pot fi văzute parte din cele mai bune voleibaliste din lume, inclusiv MVP-ul ultimei ediţii a Jocurilor Olimpice de la Rio, chinezoaica Zhu Ting, medaliată cu aur alături de reprezentativa ţării sale, componentă a campioanei europene en-titre VakifBank Istanbul.

În Capitală sunt aşteptaţi circa 1500 de suporteri turci şi 500 italieni. Sala Polivalentă poate găzdui peste 5500 de spectatori şi e sigur că va fi plină la marele bal din week – end. Respect şi succes, Blaj !

Iată programul turneului final, de la care vom reveni cu detalii de la faţa locului:

Sâmbătă, 5 mai, orele 16:

Conegliano Volley – Vakifbank Istanbul

orele 19: Volei Alba Blaj – Galatasaray Istanbul

Duminică, 6 mai, orele 16:

Finala  pentru locurile III – IV

orele 19:

Finala  pentru locurile I – II.

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.