Volei Europa: Misiune imposibilă în Challenge Cup

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan H. BRUDIU 

Delegația de 16 persoane a C.S.M. Lugoj participantă în Insulele Canare (Las Palmas) în faza optimilor de finală ale Challenge Cup s-a întors pe calea aerului – via Madrid – Sibiu, după a doua apariție europeană în ultimele două sezoane.

Și, dacă în ediția 2019-2020 lugojencele reușeau primul istoric succes european (cu calificare) în compania vicecampioanei Cehiei, Dukla Liberec, în actuala ediție, după ce au depășit norocos sferturile de finală în lipsa adversarului la tragerea la sorți efectuată în Luxemburg, sportivele ce reprezintă Lugojul au dat în optimi de același adversar inaccesibil ce le-a stopat cursa europeană și în sezonul trecut.

Practic cel mai important brand al Turciei la această oră, Turkish Airlines, păstorește un club de volei feminin, THY (Turk Hava Yollari) Istanbul, pe care îl lansează puternic în competițiile interne și europene. Având ca obiectiv în 2021 clasarea între primele patru grupări turce și calificarea în ediția viitoare a Champions League, plus câștigarea în primăvară a acestei ediții a Challenge Cup.

Pe care au fost la un pas să și-o treacă în palmares în 2020 când jocurile s-au oprit în semifinale, cu puternica grupare turcă printre favorite. Una cu un buget de circa zece ori mai mare decât  întregul club C.S.M. Lugoj !

Astfel încât misiunea sportivelor pregătite de cuplul Segrt-Grbic a fost una extrem de grea, diferența de gabarit, experiență și valoare fiind evidentă la toate capitolele pe parcursul meciului disputat în Centro Insular de Deportes de Gran Canaria din Las Palmas.

Față de lotul de anul trecut, care îl are la cârmă tot pe arhicunoscutul tehnician italian Marcelo Abbondanza, au apărut în sextetul grupării în alb-roșu câteva piese grele, de top: coordonatoarea americană Lauren Carlini, extrema portoricană Daly Santana, vedeta autohtonă Polen Unver (Uslupehlivan, pentru cunoscători)  și, mai ales, speranța nr.1 a voleiului turc, Ebrar Karakurt (universal, 1,95 m, 20 ani), cea mai valoroasă sportivă prezentă în partidele turcoaicelor din Canare.

Cu o talie medie de 1,88 m (excluzând libero), echipa din Istanbul a fost foarte greu de trecut din atacurile de pe extremă și imposibil de blocat, impunându-se net în fața adversarelor din România și Franța și calificându-se în semifinale.

Turkish Airlines Istanbul (Turcia) – C.S.M. Lugoj (România) = 3 : 0

Vandoeuvre Nancy VB (Franța) – CV Gran Canaria Las Palmas (Spania) = 3 : 2

Turkish Airlines Istanbul – Vandoeuvre Nancy VB = 3 : 0

au fost meciurile din grupa spaniolă, care trimite, conform previziunilor, mai departe echipa favorită.

Semifinalele Challenge Cup vor opune, în meciuri ce vor avea loc în februarie, formațiile:

Sistem9 Yesilyurt Istanbul  – Turkish Airlines Istanbul  și

MCM Diamant Kaposvar (Ungaria) – C.S.M. Volei Alba Blaj,

un careu în care campioana României și fosta adversară a Lugojului par favorite la a disputa ultimul act al competiției. Una pe care vicecampioana noastră, Dinamo București, a părăsit-o în faza șaisprezecimilor.

Așadar, succes Blajului în continuare!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.