Volei Europa, Divizia A 1: Eșec după șapte victorii consecutive

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

C.S.M. Lugoj – C.S.M Volei Alba Blaj = 0 : 3 (23:25, 13:25, 19:25)

Statistică:  Total puncte: 55 : 75, directe: 45 : 58, ași: 3 : 6, blocaje-punct: 8 : 13, atacuri-punct: 34 : 39.  Durata efectivă: 1 oră și 15 minute.

C.S.M. Lugoj: Aliona Martiniuc (5 p), Simina Străchinescu (4 p), Liza Ruban (17p), Tanja Grbic, Veronika Bezhandolska (3 p), Ramona Rus, Georgiana Popa (9 p), Daiana Roman (5 p), Marina Anghelache, Silvija Popovic, Adriana Popa – libero. Antrenori: Ugljesa  Segrt, Dragan Grbic, Marius Roșu.

C.S.M Volei Alba Blaj:  Gergana Dimitrova (12 p), Jovana Kocic (10 p), Raisa Ioan (3 p), Bojana Milenkovic (12 p), Viktoriia Russu (15 p), Sladjana Mirkovic (5 p), Dajana Boskovic (1 p), Andreea Kossiyanova, Jovana Cirkovic, Kaytlin Hord, Andreea Ispas, Andra Cojocaru – libero.  Antrenori: Stevan Ljubicic, Ivan Bucevac.

Au arbitrat: Paul Szabo (Oradea), Cristian Șerei (Baia Mare).

Neînvinsă în 2023, mai mult, după șapte victorii consecutive în campionat și Europa:
   C.S.M. Lugoj – Argeș Volei Pitești = 3 : 0
C.S.M. Lugoj – PTT Spor Klub Ankara = 3 : 1
C.S.M. Târgoviște – C.S.M. Lugoj = 2 : 3
Kairos Ponta Delgada – C.S.M. Lugoj = 0 : 3
C.S.M. Lugoj – Kairos Ponta Delgada  = 3 : 0
C.S.M. Lugoj – C.S.O. Voluntari = 3 : 2
C.S.M. București – C.S.M. Lugoj = 0 : 3,

formația lugojeană s-a izbit în week-end de un zid impenetrabil în multinaționala din Blaj,        grupare  neînvinsă pe teren în ediția actuală și favorită certă la obținerea titlului de campioană națională în acest sezon. Chiar dacă până la momentul jocului singurul adversar care a produs daune Blajului a fost C.S.M. Lugoj (victoria  cu 3: 1 din semifinala Supercupei României și punctul smuls de gruparea noastră la Blaj (2 : 3) în tur, la meciul din week-end gruparea ardeleană s-a prezentat impecabil, dominând clar ostilitățile după ce și-a adjudecat, norocos, primul set, cu 25: 23.

Set în care s-a jucat excelent de ambele părți și în care s-a părut că, evoluând constant aproape de maximul posibilităților, fetele antrenate de Ugljesa Segrt pot produce un rezultat favorabil. Din păcate, Lugojul a condus până la 20 : 17 dar, pe fondul unor greșeli individuale în tabăra albastră și unei evoluții perfecte a echipei mai experimentate și, s-o spunem, mai valoroasă, balanța s-a înclinat definitive către oaspete.  Care, având piese de clasă în cele trei sârboaice campioane mondiale și europene cu naționala Serbiei ( extrema B.Milenkovic, centralul I.Kocic și coordonatorul S.Mirkovic) și încă două serioase atu-uri – una din cele mai bune voleibaliste ale Bulgariei – extrema G.Dimitrova și rusoaica V.Russu, un universal constant extrem de productiv, s-au impus în fața unui team lugojean pe care l-au dominat la toate capitolele. Serviciu de mare forță și calitate, blocaje înalte și eficiente, coordonare de clasă a atacurilor, o evoluție superioară de ansamblu a echipei oaspete, care a obținut o victorie absolut meritată.

La fel ca în ultimele jocuri, sala lugojeană a fost din nou arhiplină (circa 950 de persoane) și colorată de o atmosferă de mare spectacol și fair-play. La care a contribuit și grupul de susținători din Blaj, care însoțește în multe rânduri echipa cu cele mai bune rezultate în ultimul deceniu în voleiul românesc.

Celelalte rezultate ale etapei a XV-a:
Dinamo București – C.S.M. Târgoviște = 0 : 3
F.C. Argeș Pitești – Universitatea Cluj = 3 : 1
Universitatea Craiova – C.S.M. București = 1 : 3
Știința Bacău – C.S.O. Voluntari = 1 : 3

În clasament: 1 Blaj  38p, 2. Dinamo  31p, 3.Târgoviște 31 p, 4. Voluntari  29p,                         5. CSM Lugoj 25 p, 6. Rapid  24p,  7. CSM București  18p, 8. FC Argeș  13p.

După revenirea din Belgia, pe teren propriu, vineri, 3 februarie, orele 17.00:
C.S.M. Lugoj – Universitatea NTT Data Cluj – Napoca

Vă așteptăm la sală, fiți în continuare alături de volei !

Dan H. BRUDIU


Foto: Gabriel Brezeanu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.