Volei Europa, Challenge Cup: Start pentru CSM Lugoj la Ankara

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Dan H. BRUDIU

După o etapă disputată în deplasare, în compania formației Dinamo București (în care, din păcate, sextetul lugojean a fost depășit de revelația sezonului intern, aflată în acest moment pe locul trei în condițiile în care nu a putut conta pe principala atacantă a echipei, moldoveanca Aliona Martiniuc), delegația sportivă a Clubului Sportiv Municipal Lugoj s-a deplasat în capitala Turciei pentru primul joc din aventura europeană 2022-2023.

Cel mai important oraș al Turciei, Ankara, va fi gazda turului șaisprezecimilor de finală din Challenge Cup. Delegația CSM Lugoj se află la data editării acestor rânduri (n. red.: marți) la Volley Hotel Ankara, unul din cele trei mari edificii aparținând de Federația de Volei din Turcia, alături de cele din Izmir și Istanbul, în interiorul căruia se află și sala de joc, unde sportivele noastre au programate trei antrenamente înaintea meciului oficial. Sperăm mult ca distribuția din teren să fie cea mai bună pe care Lugojul ar putea-o alinia, jocul să fie unul la nivelul superior al posibilităților noastre, iar rezultatul să fie unul care să ne dea șanse pentru retur.

În tabăra gazdelor, câteva nume cunoscute pe plan continental: coordonatoarea Sloveniei, Eva Mori-Pavlovic, internaționalele sârbe Bianca Bușa (campioană mondială în acest an) și Sara Caric, turcoaicele  Memiș, Boran și Gunesh. Anul trecut pe poziția a șasea în Turcia, PTT Spor Kulubu Ankara este câștigătoarea BVA Cup în ediția 2022, victorioasă în toate partidele disputate până acum pe plan european, în Cupa Bal-canică și  Challenge Cup. În turul precedent, clubul turc a eliminat cu două victorii (3:0 la Ankara, 3:1 în deplasare) echipa  belgiană  Chapelle-Lez-Herlaimont.

Lotul CSM Lugoj este complet, condițiile de pregătire și cele adiacente sunt dintre cele mai bune, gândul comun stând la un joc reușit în Turcia într-o săptămână dificilă, cu trei partide în 8 zile, dintre care, în ultimele două, avem bucuria să ne întoarcem în propria sală, alături de suținătorii voleiului, la jocurile cu Piteștiul și returul cu Ankara.

PTT Spor Kulübü Ankara și CSM Lugoj se întâlnesc miercuri, 14 decembrie, la orele 19, în TVF Sport Hall Ankara, capacitate 6.500 spectatori (retur 21 decembrie – Lugoj), într-un joc care va fi arbitrat de Chavdar Marev (Bulgaria) și Svetlana Zotovic (Serbia). Observator CEV: Isik Sevda (Turcia).

A patra evoluție consecutivă în Europa pentru clubul din Banat, după trei participări în care, de fiecare dată, echipe din Turcia au fost cele care au stopat Lugojul în diverse faze ale competiției. În 2019 și 2020 puternica THY – Turkish Airlines Istanbul, în 2021 Aydin BBSK, reprezentantele celui mai puternic campionat național de pe continent, alături de cel italian.

Dar cel mai aproape de o mare performanță a fost clubul chiar în sezonul trecut, după ce a eliminat, pe rând, reprezentantele Slovaciei, Elveției și Austriei, ajungând la un mic pas de semifinalele competiției. Cedând în dubla cu turcoaicele din Aydin în două rânduri cu 2 : 3, dar fiind echipa din competițiile oficiale inter-naționale care a adus cele mai multe puncte (18) Ro-mâniei în ediția 2021-2022.

2022, an în care, pentru Lugoj, s-au obținut cele mai importante succese interne și interna-ționale din istoria clubului. Asta deoarece, pe lângă parcursul european, formația lugojeană s-a clasat la finalul campionatului trecut pe poziția a cincea, la egalitate de puncte cu locul IV, Medgidia (autoarea unui schimb evident de „amabilități-reciprocități” cu  Voluntariul), poziție obținută a patra oară consecutiv în campionat, care a calificat echipa în Cupele Europene intercluburi.  Și, mai ales, în premieră, s-a obținut un trofeu suprem național la nivel de sport de echipă, Su-percupa României la volei, după memorabilele jocuri de la Mioveni cu Blajul și Voluntariul.

După revenirea în țară, programată joi, 15 decembrie, sportivele lugojene vor juca pe propriul teren, în Sala Sporturilor,  sâmbătă, 17 decembrie, orele 18,30, cu FC Argeș Volei Pitești, formație antrenată de Bogdan Paul, în perioada 2010-2014 tehnician al CSM Lugoj.

Apoi, la trei zile distanță, sunteți invitați la un meci de gală, returul cu PTT SK Ankara, programat miercuri, 21 decembrie, de la orele 18,30, în Sala Sporturilor din Lugoj.

Un tur de forță dificil, care vine după o perioadă foarte grea. Ați fost mereu, fiți și acum alături de volei!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.