Volei, Divizia A1: Victorie cu Piteștiul, punct cu Bacăul

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan H. BRUDIU 

Turneele cu numerele 4 și 5 ale Diviziei A 1 au derulat etapele șapte-opt ale Campionatului  Național în Divizia A 1. Pentru sportivele ce reprezintă Lugojul, ieșite majoritatea din izolarea la domiciliu cu opt-zece zile înainte de aceste meciuri după ce au fost diagnosticate pozitiv și nu au participat 14 zile la antrenamente, turul de forță la care este supusă echipa (turneul trei la Lugoj între 20-22 noiembrie, două meciuri la Voluntari în 28-29 noiembrie, turneul șase, din nou la Lugoj  între 10 și 12 decembrie, deplasare și participare la meciurile optimi/sfert de finală în CEV Challenge Cup  ce au loc în Insulele Canare, la Las Palmas, între 15-17 decembrie) reprezintă o premieră și o încercare sportivă dificilă, deopotrivă fizică și psihică, având în vedere că, după neprezentarea la turneul de la Galați din motivele de-acum știute, e necesar a obține puncte importante în clasament.

Și, dacă pe teren propriu, acum două săptămâni, C.S.M. Lugoj a obținut primele puncte, trecând cu 3 – 1 de CSO Voluntari, dar fiind depășită la același scor de o echipă superioară a CS Medgidia, meciurile ce s-au desfășurat în Sala Gabriela Szabo din Voluntari au fost adevărate teste de valoare și rezistență fizică.

De ce spun asta? Deoarece în primul, cel contra Piteștiului, echipa Lugojului pornea favorită, o victo-rie de trei puncte fiind obiectivul nostru. Într-un fel, lucru obligatoriu la foamea de rezultate și puncte în clasament specifică în zona a doua de valoare a primei ligi, acolo unde lupta va fi foarte strânsă și surprizele, iată, se țin lanț. Al doilea meci începea cu postură favorabilă adversarelor din Bacău, echipă cu nume importante și experiență net superioară. Realitatea din teren a infirmat, însă, pronosticurile.

Revenire spectaculoasă pentru două puncte

CSM Lugoj – Argeș Pitești 3 : 2 (19:25, 25:27, 25:12, 25:18, 15:7)

Meci în care, chiar dacă primul set a fost pierdut, de la 17:15 în favoarea CSM, se putea crede că lucrurile se vor remedia rapid. N-a fost așa, iar faptul că voleibalistele lugojene au intrat în jocul, e drept, mai puțin previzibil, al piteștencelor, nereușind să se desprindă la timp, a dus setul în prelungiri, punct cu punct, și la un deznodământ negativ. Revirimentul a pornit abia după ce s-au cedat primele două părți ale jocului și, odată cu ele, un punct în clasament, dar jocul s-a schimbat radical, sportivele antrenate de cuplul Segrt-Grbic arătând cu totul altă față și controlând permanent partida, așa cum lesne se vede din scorurile seturilor trei, patru și cinci.

Evoluție remarcabilă a junioarei Georgiana Popa (17 ani),  care, intrată în teren în locul Tamarei Ignjic (evoluție total nesatisfăcătoare), a revigorat jocul pe extremă și a marcat un record personal de reușite la acest nivel, redând echipei încrederea de care avea nevoie. În tabăra adversă s-a remarcat în primul rând libero-ul Țucmeanu, alături de fostele echipiere ale Lugojului, Lupescu și Jakic. Arbitraj ezitant al cuplului Iatan-Coman (București).

Echipe:
C.S.M. Lugoj:  Marija Zelenovic (17), Milena Koprivica (19), Nina Kocic (18), Katarina Canak (8), Tamara Ignjic, Andra Badiu, Georgiana Popa (15), Diana Balintoni (2), Adriana Popa – libero.
Staff tehnic: Ugljesa Segrt (A1), Dragan Grbic (A2), Vasile Canea (prep.fizic), Mircea Roșu (statistician).
Argeș Pitești: Vanya Varbanova (12), Daniela Lupescu (16), Nina Jakic (15), Karmen Brletic (7), Dijana Vukovic (8), Alin Stan (2), Alexandra Stroe (3), Roxana Tucmeanu – libero.
Staff tehnic: Cristina Zanfir (A1), Ionela Davidescu (A2), Bogdan Vâlcu (prep.fizic).
Statistică: puncte:  109 : 89  (directe 79 : 61), din serviciu: 11 : 5,  puncte din atac: 54 : 45,  blocaje cu punct: 15 : 12.

Dramatic, aproape de trei puncte, unul la final

CSM Lugoj – Știința Bacău 2 : 3 (23:25, 25:23, 25:17, 20:25, 14:16)

Echilibru evident între cele două echipe, evoluție mult superioară a lugojencelor după doar 13 ore de la meciul-maraton cu Piteștiul. Care s-a încheiat după 20,30 duminică seara, după care, luni, la 12,00, s-a intrat la încălzire pentru jocul programat de la orele 13,00 cu Bacăul. Lucru care anticipa un duel inegal între C.S.M. și o echipă care avusese o zi și jumătate pauză în turneul de la Voluntari. Care a fost subordonat și, în consecință, sacrificat programului de transmisie al postului local Metropola TV, unde o singură persoană (Florentin-Costel, soțul Gabrielei pentru cunoscători) am înțeles că poate aproba modificări! Astfel încât, cu toate solicitările adresate gazdelor, programul nu a putut fi modificat din motive care n-au nicio legătură cu sportul de performanță.

Meciul din Sala Sporturilor Gabriela Szabo (al treilea trandafir roșu din vază, directorul CSM București) cu soțul său Zsolt Gyongyossy, coincidență, manager sportiv al orașului Voluntari,  a debutat surprinzător într-o atmosferă de mare echilibru, cu lugojencele având un nivel fizic foarte bun și dominând în multe momente, tactic, echipa băcăuană. În care internaționala din Serbia Natasa Cikiriz (1,95 m), bulgăroaica Koleva și poloneza Kasprzak au fost oamenii determinanți ai succesului final.

E imposibil de povestit jocul. Din statistică se vede o egalitate evidentă, iar aceasta persistă și la cifrele nepublicate aici. Ba chiar CSM Lugoj conduce la total puncte, și din serviciu și puncte din atac. În setul cinci, decisiv, lugojencele au condus cu 1:0, 2:1, 4:1, 6:2, 7:3, 8:5, 10:7, 12:10 și 13:12 la două puncte de surpriză…

Unde s-a pierdut, totuși, partida în care am condus cu 2 : 1 la seturi, având ocazia chiar unei nesperate victorii de trei puncte? Din statistică, se vede clar rolul blocajului advers (mult superior ca gabarit) în stabilirea infimei diferențe din prelungirea setului cinci, coroborat cu unele inexactități personale pe care absolut toate sportivele din terenul lugojean le-au comis în momente-cheie. Cinci ore de volei intens la câteva ore diferență pot constitui explicația unei oboseli transferate și în plan mental, care ne-a împiedicat să obținem mai mult într-o partidă foarte frumoasă, a cărei înregistrare o puteți găsi și pe pagina de facebook CSM Lugoj-volei.

Echipe:
C.S.M. Lugoj:  Marija Zelenovic (21), Milena Koprivica (10), Nina Kocic (17), Katarina Canak (16), Andra Badiu, Georgiana Popa (10), Diana Balintoni (2), Adriana Popa – libero.
Știința Bacău: Natasa Cikiriz (23), Slavina Koleva (14), Ana Veljkovic (11),  Kinga Kasprzak (10), Ivana Blazevic (3), Carmen Dițu (8), Lorena Ciocean (5), Mădălina Airoaie (2), Alexandra Ciucu, Magdalena Dzikovicz – libero.
Staff tehnic: Florin Grapă (A1), Aurel Cazacu (A2), Lucian Odagieru (prep.fizic).
Statistică: puncte:  107 : 106 !!  (directe 76 : 76), din serviciu: 10 : 7,  puncte din atac: 59 : 50,  blocaje cu punct: 7 : 21.

Rezultate

Grupa 1 (Voluntari):

Știința Bacău – Dinamo București = 0 : 3
CSO Voluntari – Argeș Pitești = 3 : 0
Dinamo București – Rapid București = 3 : 0
CSM Lugoj – Argeș Pitești = 3 : 2
Știința Bacău – CSM Lugoj = 3 : 2  
CSO Voluntari – Rapid București = 3 : 1

Grupa 2 (Medgidia):
CSM Târgoviște – Volei Alba Blaj = 3 : 2
C.S. Medgidia – CSU Belor Galați = 3 : 0
Volei Alba Blaj – Univ. Cluj = 3 : 0
CSM Târgoviște  – CSU Tg. Mureș = 3 : 0
C.S. Medgidia – Univ. Cluj = 3 : 0
CSU Belor Galați – CSU Tg. Mureș = 3 : 0

Ultimul turneu oficial al anului (cu participarea a patru echipe) va avea loc pentru CSM în propria sală, la Lugoj, între 10 și 12 decembrie, când vor avea loc meciuri în care sportivele noastre vor putea, sperăm, adăuga puncte la zestrea turului:

Joi, 10.12.
orele 14,30: CSU Medicina Tg. Mureș – Rapid București
orele 18,30:   CSM Lugoj – Univ. NTT Data Cluj

Vineri, 11.12.
orele 14,30: Rapid București – Univ. NTT Data Cluj
orele 18,30: CSM Lugoj – CSU Medicina Tg. Mureș

Sâmbătă, 12.12.
orele 14,30: Univ. NTT Data Cluj – CSU Medicina Tg. Mureș
orele 18,30:   CSM Lugoj – Rapid București

Nu uitați, rămâneți aproape de volei!

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.