Volei, Divizia A1: Program dens la start

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan H. BRUDIU

La finalul turului I al primei ligi voleibalistele lugojene ocupă locul al șaptelea în clasament,  returul anunțându-se cel puțin la fel de dificil ca turul. Luând în calcul mișcările produse în unele dintre loturi chiar în această scurtă perioadă de iarnă (în care Voluntari, Pitești, Mureș și Rapid au făcut noi transferuri) și faptul că echipa antrenată de Segrt și Grbic va evolua în propria sală doar în două rânduri, competiția având loc sub formă de turnee, unul la Blaj, unul la Voluntari și două în Capitală, în sălile Dinamo și Rapid.

Pe scurt, programul oficial în Divizia A1 al echipei lugojene arată în felul următor:

23.01.:  Dinamo – CSM Lugoj (la Blaj),

24.01.: CSM Volei Alba Blaj – CSM Lugoj (la Blaj),

5.02.: CSM Lugoj – CSU Belor Galați ( Lugoj),

7.02.:  CSM Lugoj – CSM Târgoviște (Lugoj),

6.03.: CSO Voluntari – CSM Lugoj (Voluntari),

7.03.: CS Medgidia – CSM Lugoj (Voluntari),

20.03.: FC Argeș Pitești – CSM Lugoj (București),

21.03.: CSM Lugoj – Știința Bacău  (București – ambele Sala Dinamo),

2.04.: CSM Lugoj – Universitatea Cluj  (București),

3.04.: CSM Lugoj – CSU Medicina Tg.Mureș (București),

4.04.: Rapid București – CSM Lugoj (toate trei în București – Sala Rapid).

După retur vor avea loc meciuri în fazele Play – Off / Play – Out, cel mai probabil în turnee 1-4 (Play – Off), 5-8 (Play – Off), 9-12 (Play – Out), pentru stabilirea ierarhiei finale.

Tot în programul oficial, în urma deciziei Federației Române de Volei, turneul final al Cupei României 2021 se va desfășura integral la Cluj-Napoca, între 18 și 21 februarie. Toate cele douăsprezece cluburi ale Diviziei A1 se vor afla în Ardeal, în prima fază intrând pe teren formațiile din zona 5-12, în cea de a doua cele creditate ca favorite (Blaj, Târgoviște, Dinamo, Bacău), după următorul program:

18.02.: C.S. Rapid București – C.S.O. Voluntari (1), C.S.U Belor Galați – Universitatea NTT Data Cluj Napoca (2), C.S.U. Tg.Mureș – C.S. Medgidia (3), C.S.M. Lugoj – Argeș Pitești(4)

19.02.: C.S. Știința Bacău – câștigătoarea joc (1), C.S.M. Târgoviște – câștigătoarea joc (2), C.S.M. Volei Alba Blaj – câștigătoarea joc (3),  C.S. Dinamo București  – câștigătoarea joc (4).

20.02.: semifinale,  21.02.: finala Cupei României.

Toate meciurile din 2021, la fel ca și cele din tur, vor fi transmise în direct pe canalele Facebook ale echipelor organizatoare. CSM Lugoj transmite live și pe Youtube – Redeșteptarea.

De anunțat o schimbare în componența lotului pentru retur: ținând cont de unele probleme personale ale sportivei Tamara Ignjic, care o determină să renunțe la activitatea de performanță, clubul a reziliat amiabil contractul acesteia în luna decembrie a anului trecut. Pentru unul din posturile de extremă necesare în lot C.S.M. Lugoj va dispune de Anastasija Sekulic (foto 2), sportivă de 22 ani, fostă componentă a reprezentativelor de cadete și junioare ale Serbiei, voleibalistă care a evoluat în cariera sa la Steaua Roșie Belgrad (2014-2018), Partizan Belgrad (2019-2020) și, în tur, la AOF Porfyras Pireu, în Grecia.

Ca obiectiv, voleiul lugojean și-a propus în acest sezon participarea la Play-Off în zona medie, de pe poziția a opta, având în vedere condițiile foarte dificile în care și-a început activitatea. Mai întâi, din cauza problemelor specifice pandemiei, în al doilea rând din cauza imposibi-lității (determinată de lipsurile financiare din vară) construirii unui lot normal, de minimum 14 sportive (au fost și sunt doar 11, incluzând cele trei sportive cu dublă legitimare de la CSȘ Lugoj). Chiar și așa însă, se poate afirma că evoluția a fost bună, iar echipa se află în grafic din punct de vedere al performanței. După doi ani consecutivi grei, dar în care s-a obținut poziția maximă, a cincea în România, cu două calificări în Cupele Europene intercluburi, mergem mai departe. Fiți alături de volei și în 2021!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.