Volei, Divizia A1 – Play Off. Medgidia și Voluntari confirmă bănuielile noastre  

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Foto: Gabriel Brezeanu

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Speram să nu fiu nevoit să scriu despre acest lucru, dar excluderea de ultimă oră a C.S.M. Lugoj din careul 1 – 4  s-a dovedit a fi, printre altele, și efectul unei combinații de rezultate a două dintre contracandidate. Astfel, la final de retur, la câteva zile după ce pierduse pe teren propriu cu Rapid, C.S. Medgidia s-a impus cu totul surprinzător, cu 3 : 0,  pe terenul celor de la C.S.O. Voluntari, în condițiile unei rezistențe foarte slabe, neobișnuit de modeste, din partea gazdelor. Dobrogencele obținând astfel cele trei puncte și numărul de victorii de care aveau nevoie pentru a devansa la final Lugojul și a îndeplini obiectivul echipei de participare în Play-Off  1 – 4.  Menționând că, în tur, Voluntariul obținuse victoria la Medgidia (3 : 1)  și că, în propria sală, “bucureștencele” invinseseră toate echipele oaspete, inclusiv Blaj și Târgoviște, rezultat total surprinzător al înfrângerii în propria sală, consemnat împotriva tuturor pronosticurilor, ridica destule semne de întrebare…

…Risipite însă în această etapă din Play-Off  1 – 4 când, într-o evoluție în oglindă, în care combatantele au schimbat rolurile, Medgidia a întors  favorul  Voluntariului, cedând pe propriul teren cu 1 : 3 și oferind astfel, practic, medaliile de bronz trupei multinaționale vecină cu Capitala.

Un scenariu care speram să nu se adeverească, dar de care din acest moment nu avem motive să ne îndoim. Și care, e adevărat, combinat cu eșecul trupei lugojene din Sala Dinamo, în retur, a deraiat nefericit parcursul CSM Lugoj din lupta pentru medalii.

Play Off 5 – 8, etapa a doua

După victoria din propria sală în prima etapă cu SCM Universitatea Craiova (3 : 0), un nou meci reușit în fața  suporterilor lugojeni pentru elevele antrenorilor Segrt-Grbic, la penultima apariție a echipei în fața acestora.

C.S.M. Lugoj – C.S. Rapid București = 3 : 0 (25:19, 26:24, 25:20)

Foto: Gabriel Brezeanu

C.S.M. Lugoj: Loredana Filipaș (6), Georgiana Popa (16), Tanja Sredic (2), Petya Barakova (5), Sara Sakradzija (14), Katarina Canak (3), Andreea Gemănariu (5), Simina Străchinescu (6), Dubravka Vukoja, Bojana Celic, Patricia Bărbulescu, Silvija Popovic (L), Adriana Popa (L).

Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic.

C.S. Rapid București: Denisa Drâmboi (11), Silvia Coman (6), Apollinario Correa (9), Irina Radu (1), Ramona Postea (3), Olesia Ivanova (1), Iuna Zadorojnai (7), Marija Milovic (1), Alexandra Spânoche, Lorena Ilinca (L).

Antrenori: Marius Măcicășan, Iulian Pâslaru.

Statistică:  C.S.M. Lugoj – C.S. Rapid =  total puncte:  76 : 63, directe:  57 : 39  (din atac 44 : 30), din serviciu: 5 : 2,  blocaje cu punct: 8 : 7, eficiență medie atac:  41 % – 34 %.                           

Era jocul care, matematic, în cazul obținerii a trei puncte, urma să fixeze definitiv echipa pe poziția a cincea, una care să ofere o nouă calificare a Lugojului în Cupele Europene intercluburi. Așa s-a și întâmplat, într-un meci controlat permanent, indiferent de formula în care lugojencele au evoluat. Fiindcă, trebuie menționat, conform hotărârii comune a conducerii și staff-ului tehnic, s-a stabilit ca, în meciurile rămase de jucat în Play-Off, să fie folosite toate sportivele din lot, preponderent cele neutilizate în prima parte a campionatului. Cele trei puncte s-au obținut într-o oră și jumătate de joc, în care extremele G. Popa și S. Sakradjia au dominat la capitolul eficienței în atac.

Play – Off 5 – 8, etapa a treia

După 30 de ani!

Aproape atât a trecut de când voleiul lugojean n-a învins clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare în propriul fief. Atunci, în vechea sală din parcul Dinamo, bănățencele antrenate de profesorul Dorin Jitaru au furnizat marea surpriză, trecând cu 3 : 1 de gazde, una din formațiile solide ale campionatului. A fost o zi mare pentru sportul din municipiu, exact în aceeași zi handbalul din Lugoj ținând în șah, la egalitate, în Sala Sporturilor, tot pe Dinamo ! Și, deși în atâția ani de volei desfășurat fără întrerupere pe malurile Timișului s-au înregistrat numeroase rezultate de mare valoare în compania unor echipe mai bine cotate, Lugojul n-a mai reușit să învingă la fileul din noua sală a dinamovistelor. Au fost multe jocuri pe muchie de cuțit, cu poveștile lor fiecare, dar finalmente în sala aflată acum pe locul bătrânului hangar am încheiat mereu în dezavantaj. Ca martor fericit al acelui prim succes și al celor trei decenii scurse de atunci, mi-am dorit enorm în ultimii ani – mai ales că decalajul de valoare între Dinamo și Lugoj se redusese serios – să repetăm victoria atât de îndepărtată.

Dinamo București – C.S.M.Lugoj = 1 : 3 (25:20, 21:25, 20:25, 19:25)

Dinamo București: Mariya Karakasheva (14), Jelena Vulin (20), Cristina Miron (6), Milica Zivanovic (11), Denisa Ionescu (7), Marisa Radu (2), Maria Nemeș (1), Dalia Vârlan, Tara Cristea, Adina Roșca, Irina Kosinski (L), Alexandra Ion (L).

Antrenori: Milos  Gavrilovic, Alexandru Bacșiș.

C.S.M. Lugoj: Georgiana Popa (19), Petya Barakova (3), Simina Străchinescu (22), Sara Sakradzija (8), Katarina Canak (7), Andreea Gemănariu (7), Dubravka Vukoja, Bojana Celic, Loredana Filipaș, Tanja Sredic, Silvija Popovic (L), Adriana Popa (L).

Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic.

De menționat că tandemul de antrenori lugojeni a început meciul în sextetul  Barakova – Celic –  Gemănariu – Străchinescu – Canak – G.Popa, cu Popovic libero. Neutilizând niciun moment universalul Filipaș și centrul Sredic, oameni importanți în prima parte a campionatului. Mai mult, după un prim set echilibrat pierdut pe final, în locul lui Celic a intrat în teren extrema Sakradzija, iar, la 16 : 10 pentru Dinamo în setul secund, coordonatoarea Vukoja i-a luat locul titularei Barakova. Mutări inspirate, care au întors decisiv cursul partidei, răsturnând spectaculos raportul de forțe din teren, favorabil până atunci dinamovistelor. Cu Gemănariu la serviciu, voleibalistele noastre au reușit 9 puncte consecutive (3 blocaje, 4 atacuri, 2 ași), păstrând distanța pe finalul de set doi câștigat in extremis. După care, în părțile trei și patru ale întâlnirii, au preluat permanent inițiativa și au dus meciul la un deznodământ favorabil, care mai șterge un pic din amărăciunea înfrângerii din ianuarie în aceeași sală (1 : 3), care s-a dovedit un nefericit accident. Într-un meci care pentru Lugoj nu avea mare importanță în ceea ce privește situația din clasament, comportare remarcabilă și decisivă a tinerelor Georgiana Popa și Simina Străchinescu, sportive ce se vor regăsi în lotul C.S.M. Lugoj și în sezonul viitor.

După jocurile pe care sportivele lugojene le dispută în doar o săptămână (urmează unul în Sala Rapid și altul în Polivalenta din Craiova, pe care tehnicienii le vor aborda în aceeași idee, în care toate componentele lotului să aibă ocazia a intra în teren), ultima întâlnire a suporterilor voleiului cu echipa ce va încheia campionatul 2021-2022 pe locul cinci în ierarhia națională se va consemna marți, 26 aprilie, în Sala Sporturilor. Atunci când adversar va fi  Dinamo București, echipa împotriva căreia tocmai s-a obținut, în deplasare, un succes mult dorit, spectaculos și meritat. Și când, invitându-vă desigur, ne putem lua rămas bun de la această echipă într-o ultimă, comună, reprezentație.

Deci, nu uitați, marți, 26 aprilie, fiți ca de obicei alături de volei !

Rezultatele zilei:

Play-Off  1 – 4:  C.S.O Voluntari – C.S.M. Volei Alba Blaj = 0 : 3, C.S.M. Târgoviște – C.S. Medgidia = 3 : 1

Play-Off  5 – 8:  Rapid București – S.C.M Univ. Craiova = 3 : 1, Dinamo București – C.S.M. Lugoj = 1 : 3                                              

Play-Out  9 – 12:   A.C.S.V. Turda – Știința Bacău = 2 : 3, Universitatea Cluj – Dacia Mioveni = 0 : 3

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.