Volei, Divizia A1, Play – Off. Filă de istorie sportivă: Lugojul, final pe locul 5!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Au reuşit! Am reuşit, de fapt, cu toţii, împreună. Ele, sportivele, un lot limitat numeric pentru aşa un campionat şi un asemenea obiectiv, împreună cu staff-ul, oameni care au petrecut aproape zilnic peste 4 ore în sală. Noi, cei care încercăm şi, se vede, reuşim de mai bine de trei decenii să menţinem voleiul  în viaţa dură a performanţei onorabil la nivel naţional şi nu numai. Autorităţile locale, furnizorul principal al bazei financiare începând cu înfiinţarea clubului acum mai bine de cincisprezece ani, sponsori medii sau mai mici care sprijină parte din activitate.  Şi, evident, mulţi dintre dumneavoastră, cei cărora le pasă, sufletul din tribune al echipei, vocea care a ajutat mult ca Lugojul voleibalistic să nu cedeze niciun punct important pe teren propriu în acest campionat !

Momentele de mare miză au fost trecute cu bine, iar bucuria e imensă acum, când s-a realizat cea mai mare performanţă din istorie a voleiului. Sezonul 2018-2019 înseamnă de-acum, în ordine:  medaliile de argint şi titlul de vicecampion balcanic pentru voleiul din Lugoj în Kosovo, la BVA Cup,  prezenţa în Turneul Final al Cupei României, între primele 4 grupări ale României (a treia oară în ultimii nouă ani) şi în campionatul primei ligi, clasarea pe poziţia a cincea, premieră absolută ce califică echipa în Cupele Europene intercluburi, mai precis în Challenge Cup !

Totul într-un an în care echipele României sunt calificate la competiţii europene şi mondiale, într-un sezon în care două cluburi româneşti – Blajul şi Bacăul – au jucat semifinala CEV Cup. Într-o conjunctură în care voleiul feminin românesc a crescut şi are o imagine foarte bună în Europa, dând, valoric, al cincilea campionat al continentului, după Italia, Turcia, Rusia şi Germania.

Au fost momente de mare dramatism în finalul de competiţie, până la ultimul punct al decisivului şi dramaticului meci Dinamo Bucureşti – C.S.M. Târgovişte = 2 : 3 (cu 13 : 15 în setul final), în care clubul bucureştean şi-a a utilizat, din fericire fără succes,  toate mijloacele, resursele şi influenţa pentru a ocupa poziţia europeană.

După Blaj, Bucureşti, Târgovişte şi Bacău, cu un punct avans faţă de poziţia a şasea, echipa de volei feminin a Lugojului încheie pe locul al cincilea sezonul la maximul performanţei posibile, în condiţiile unei concurenţe sportive şi financiare la cote înalte. Chiar dacă, faţă de anii precedenţi, opt consecutivi la număr în prima ligă, competiţia din primul eşalon a fost afectată numeric de dispariţia unor formaţii cărora actuala echipă lugojeană le era oricum superioară valoric (şi mă refer în primul rând la Agroland Timişoara şi Penicilina Iaşi), nivelul la care s-au organizat şi prezentat adversarele în acest sezon a fost unul remarcabil. Sportive şi antrenori de calibru, nume medaliate frecvent în competiţii europene, mondiale şi olimpice, pasiuni şi ambiţii potenţate de condiţii materiale pe măsură, asta au întâlnit şi, uneori, depăşit în ultimii ani, inclusiv cel în curs, fetele ce ne-au reprezentatîn orice caz cu demnitate – în competiţiile interne şi internaţionale

Fotografie de colecţie de la Blaj, 8 mai 2019, ultima apariţie în campionat a echipei Clubului Sportiv Municipal Lugoj, cu set câştigat pe terenul multiplei campioane – gazdă. Şi acesta un lucru de excepţie, în condiţiile în care, tot sezonul, doar vicecampioana bucureşteană a mai reuşit (o singură dată) să deranjeze invincibilitatea absolută a Blajului pe propriul teren.

Sus: Vasile Canea (preparator fizic), Dragan Grbic (antrenor secund), Ivana Dinic, Alexandra Cauc, Elena Babic, Nina Kocic, Andreea Petra, Daiana Roman, Ugljesa Segrt (antrenor princi-pal), Marko Stojanovic (statistician).

Jos: Bianca Albăstroiu, Diana Balintoni (căpitanul echipei), Katarina Vukomanovic, Nina Jakic.

Din lot mai fac parte junioarele: Georgiana Popa, Patricia Bărbulescu şi Andra Badiu-Savu.

Au reuşit! Am reuşit, de fapt, cu toţii, împreună. În performanţă victoriile, ca şi înfrângerile, cu atât mai mult în sporturile de echipă, sunt ale tuturor. Felicitări, aplauze şi mulţumiri tuturor celor care au contribuit la scrierea unei noi pagini de istorie sportivă pentru Lugoj!

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.