Volei, Divizia A1, etapa a XVI-a: O sută de puncte mici pentru trei puncte mari

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

C.S.M. Lugoj – C.S.Medgidia = 3 : 1 (25:21, 25:19, 25:27, 25:20)

C.S.M. Lugoj: Tanja Sredic (9), Sara Sakradzija (11), Loredana Filipaș (25), Bojana Celic (20), Georgiana Popa (3), Katarina Canak (12), Petya Barakova (5), Simina Străchinescu, Andreea Gemănariu (3), Silvija Popovic (L), Adriana Popa (L).   

Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic.

C.S.Medgidia: Ioana Baciu (16), Diana Ariton (11), Alexandra Trică (14), Ramona Rus (9), Andreea Ordeanu (2), Diana Calotă (1), Loredana Hodorogea (2), Larisa Vasilică, Mara Dumitrescu,  Bianca Albăstrou, Mihaela Albu (L), Mihaela Jeremic (L).

 Antrenori: Florin Voinea, Radu Began.

Statistică:  C.S.M. Lugoj – C.S.Medgidia =  total puncte:  100 : 87, directe 85 : 58  (din atac 67 : 53), din serviciu: 4 : 2,  blocaje cu punct: 14 : 3, eficiență medie atac:  54 % – 45 %.        

 Au condus jocul Bogdan Stoica și Georgiana Iatan (ambii București). 

La fel ca în urmă cu o etapă, când Lugojul s-a impus cu 3 : 1 în Sala Rapid, a fost un meci cu miză dublă, de șase puncte, între două grupări care au punctat serios pe plan internațional în acest sezon pentru România. Prezente între primele opt echipe ale Challenge CEV Cup, în sferturile de finală ale competiției, Medgidia și Lugojul  au arătat și în jocul din etapa intermediară a XVI-a un volei de forță, ritm și valoare. Un meci “care pe care” între două formații ce prezentau înainte de start, fiecare dintre ele, argumente serioase pentru obținerea de puncte. Însă, în timp ce oaspetelor chiar și un punct le-ar fi fost foarte important, lugojencele aveau neapărată nevoie de victorie cu 3 : 0 sau 3 :1 pentru a trece peste adversarul direct în clasament și a avea un avantaj concret înaintea etapelor care preced Play-Off  1 – 4.  Zona în care dorim să ne plasăm, grupa în care se joacă la cel mai înalt nivel al voleiului românesc, pentru titlu, medalii și recunoaștere internațională.

În terenul dobrogean se aflau înainte de primul fluier coordonatoarea Calotă, extremele Baciu, Trică, Rus și Vasilică, centrii Ariton și Ioan, libero-ul Albu, toate foste și actuale componente ale echipei naționale a României. O echipă care a obținut în prima etapă din tur o victorie-șoc pe terenul campioanei din Târgoviște și a fost aproape, la fel ca Lugojul, de o mare victorie în fața Blajului, smulgând un punct, dar cedând cu 3 :2. Grupare care dacă obținea punct sau puncte în Banat ar fi devenit favorită certă la poziția a patra în clasament, vizată deasemenea de Lugoj, Rapid și Dinamo.

Atu-urile lugojencelor erau, pe lângă valoarea incontestabilă a lotului sportiv,  tonusul moral foarte bun după succesul din Giulești și o pregătire tactică foarte bună a jocului, în condițiile în care coordonatoarea și puternicele atacante adverse, în frunte cu Ioana Baciu, erau sportive cu mare experiență competițională internă, aflate într-un moment de mare importanță pentru echipă în Sala Sporturilor din Lugoj.

Miză mare pentru sextetele aflate față în față, resimțită pe toate planurile, mai mult sau mai puțin la vedere. Dar start perfect al voleibalistelor lugojene, care au combinat spectaculos, eficient și au blocat impecabil (priviți statistica), controlând jocul aproape în permanență, la două-trei puncte diferență și adjudecându-și primele două seturi. La fel au stat lucrurile până spre finalul setului trei, când, până la 22:20, sportivele antrenate de Segrt și Grbic au condus în permanență, dar oaspetele au revenit în meci – și pe fondul unor decizii de arbitraj discutabile – reducând diferența la 1 : 2. Setul patru a fost dramatic, oaspetele ajungând la 13 : 9 în urma unui joc solid. Pe serviciile și cu aportul decisiv al Loredanei Filipaș, dar și cu evoluția excelentă a căpitanului Bojana Celic, cu deciziile foarte bune ale băncii tehnice în tot timpul jocului (printre care introducerea Andreei Gemănariu într-un moment-cheie) și cu inspirația coordonatoarei pe finalul de meci  s-a produs o victorie extrem de importantă, care cadrează deocamdată Lugojul în obiectiv, careul de ași al campionatului.              

După șaisprezece etape, în clasamentul primei ligi conduce actualul club  campion                       1. C.S.M. Targoviște (42 p), urmat de  2. C.S.O Voluntari (38 p), 3. C.S.M. Volei Alba Blaj (38 p) – două meciuri mai puțin, 4. C.S.M. Lugoj (31 p),  5. C.S. Medgidia (29 p) – un meci (la Blaj) mai puțin,  6. Dinamo București (25 p) – un meci mai puțin,  7. Rapid București (24 p) – un meci mai puțin, 8. Știința Bacău (16 p), 9. S.C.M. U. Craiova (15 p),  10. Dacia Mioveni (13 p) – un meci mai puțin, 11. A.C.S. Volei Turda (7 p), 12. U NTT Data Cluj (1p).

Sâmbătă, 12 februarie, orele 17,00, C.S.M. Lugoj  evoluează la Bacău, pe terenul Științei. Nu uitați, fiți, ca de obicei, alături de volei !

Celelalte rezultate ale etapei:

A.C.S. Volei Turda – Dacia Mioveni = 3 : 1
C.S.M. Targoviște – C.S.O. Voluntari = 3 : 1
Știința Bacău – Rapid București = 3 : 2
C.S.M. Volei Alba Blaj – U NTT Data Cluj = 3 : 1

Dan BRUDIU

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Foto: Gabriel BREZEANU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.