Volei Divizia A 1: Pregătirile continuă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cum ați aflat deja, la startul competiției interne se aliniază în acest sezon un număr de 12 echipe. Practic, primele zece cluburi ale anului competițional trecut, plus CSO Voluntari și CSU Medicina Tg.Mureș pornesc la drum în campionat în 17 octombrie, susținând 22 de etape tur-retur și faze finale Play-Off și Play-Out în primăvară. Sperăm, desigur, că loturile prim-divizionarelor vor fi pe cât posibil ferite de întâmplări nedorite, care să perturbe calendarul meciurilor programate în campionatul primei ligi, în delicata perioadă pe care cu toții încercăm s-o trecem cu bine.

Echipele participante în competiția feminină: 1. CSM Volei Alba Blaj, 2. C.S. Dinamo București,  3. CSM Târgoviște, 4. CS Știința Bacău, 5. C.S.M. LUGOJ, 6. CSU Belor Galați,  7. FC Argeș Pitești, 8. CS Medgidia, 9. CS Universitatea NTT Data Cluj, 10. CS Rapid București, 11. CSO Voluntari, 12. CSU Medicina Tg.Mureș.

Staff-ul tehnic al C.S.M. Lugoj – volei, compus din antrenorii  Ugljesa Segrt (principal) și Dragan Grbic (secund), Vasile Canea (preparator fizic), Viktorija Fedko (fizioterapeut) și Mircea Roșu (statistician) lucrează, zilnic, la Sala Sporturilor cu următorul lot de sportive:

Diana Balintoni (nr.4, coordonator, căpitanul echipei), Bianca Albăstroiu (nr.5, coordonator), Tamara Ignjic (nr.15, extremă), Laura Petria (nr.11, extremă), Georgiana Popa (nr.12, extremă), Marija Zelenovic ((nr.1, extremă), Nina Kocic (nr.10, universal), Adriana Popa (nr. 13, libero), Patricia Bărbulescu (nr. 16, libero), Katarina Canak (nr. 14, central), Milena Koprivica (nr. 2, central), Andra Savu-Badiu (nr. 17, central).

Marți seară a avut loc și tradiționalul moment pe care primarul municipiului, dl. ing. Francisc Boldea,  l-a provocat de mai bine de zece ani la primele antrenamente în formulă completă ale lotului. Alături  de conducerea C.S.M. și a secției de volei, după prezentarea noutăților din distribuție, s-au purtat  discuții referitoare la performan-țele anilor trecuți și dorințele pentru repetarea parcursului onorabil în noua stagiune. Desigur, în condițiile în care activitatea se va putea derula pe coordonate normale din punct de vedere organizatoric. Imaginea grupului la finalul vizitei, în Foto 1.

Cupele Europene intercluburi

Având în vedere că, surprinzător, campioana și vice-campioana României au preferat să nu continue la nivelul înalt al Ligii Campionilor, unde aveau drept de participare, voleiul românesc va avea cinci echipe – Știința Bacău și CSM Târgoviște în CEV Cup, plus, atenție, CSM VA Blaj, CS Dinamo București și CSM Lugoj în Challenge Cup.

Însă, renunțând la Champions League, Blajul a declarat ca obiectiv internațional intrarea în finală și adjudecarea Challenge Cup în 2021 !

Emoții mari pentru Lugoj la tragerea la sorți în competițiile europene, având în vedere că, în condițiile în care luna noiembrie era oricum una foarte grea, o dublă în compania reprezentantelor Spaniei (una în Insulele Canare, alta în Tenerife, ambele la peste 4000 de km) sau Portugaliei (Porto sau Ponta Delgada, în Insulele Azore, la 6000 de km) ar fi dus la mari complicații din punct de vedere al timpului și fondurilor necesare pentru deplasare.  N-a fost însă așa – Foto 2. În 21 august, în Luxemburg, am avut, pe rând, noroc și ghinion. Mai întâi, plasată în urna capilor de serie în șaisprezecimile Challenge Cup, formația Clubului Sportiv Municipal Lugoj a avut șansa de a fi una din cele cinci echipe care nu joacă în noiembrie, urmând însă a întâlni în optimile competiției învingătoarea dublei OK Kastela (Croația) – Câștigătoarea BVA CUP (posibil, din nou Turkish Arlines Istanbul, puternicul adversar din ediția trecută al Lugojului !). Programul cluburilor feminine românești:

CEV CUP: (10/12.11. tur,  24/26.11.20 retur)

ŽOK UB (Serbia) – Știința BACĂU (10/12.11. tur,  24/26.11.20 retur)

învinsa din Prometei KAMEANSKE – Himik IUJNÂI (ambele Ucraina)  – CSM TÂRGOVIȘTE

 

CHALLENGE CUP: (10/12.11. tur,  24/26.11.20 retur)

C.S.M. V.A. BLAJ  – VBC CHESAUX (Elveția)

Dinamo BUCUREȘTI – AJM FC do PORTO (Portugalia)

C.S.M. LUGOJ  – calificat direct în optimi. Date desfășurare: 08/10.12. tur, 22/24.12.2020 retur.

 

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.