Volei, Divizia A 1. Etapă animată, fără Lugoj, cu două jocuri-cheie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan H. BRUDIU

S-a derulat în week-end o rundă în care, din cauza absenței celei de a douăsprezecea competitoare (C.S. Dacia Mioveni, retrasă din Divizia A 1), echipierele C.S.M. Lugoj nu au jucat, având un program – să-i spunem – special, motivat de lipsa sălii proprii de antrenamente și jocuri și unele probleme administrative pricinuite de perioada acordării vizei de ședere în România pentru trei dintre sportivele din lot.

Cum am afirmat nu o dată, un sextet de echipe valoroase dau acestui sezon o dispută captivantă, în care nu se mai pot da pronosticuri clare. Apariția spectaculoasă cu pretenții de titlu a Rapidului (echipa cu cele mai spectaculoase transferuri în vară), comportarea impresionantă a trupei din Șoseaua Ștefan cel Mare (Dinamo a învins, printre altele, la Târgoviște și Voluntari și a luat punct Rapidului),  valoarea campioanei din Blaj și vicecampioanei din Târgoviște, omogenitatea, ambițiile și bugetul clubului din Voluntari și cota superioară a Lugojului față de sezonul trecut, prezența la cârma acestor grupări a șase tehnicieni străini cu cotă (doi italieni de marcă și patru sârbi cu foarte bune rezultate în România și nu doar), toate acestea duc la dispute interesante, strânse, în care rezultatele sunt și vor fi greu de anticipat.

Mai mult, după această etapă s-ar putea schimba liderul, jocul de la Blaj urmând a fi omologat cu victorie de 3 : 0 a dinamovistelor, în condițiile în care (două puncte în setul patru, de la 18:16 la 19:17), gazdele au încălcat regula prezenței în teren a două sportive românce! Situație în care Târgoviște depășește Blajul, iar Dinamo este lansat spre podium după a treia victorie în deplasare în fața granzilor campionatului, aurul, argintul și bronzul podiumului 2022.

Deși s-au întâmplat multe, suntem înaintea jumătatății drumului și calculele de clasament nu au mare relevanță. Ce este cert însă e că asistăm la o ediție 2022-2023 foarte puternică, în care pretenții îndreptățite la podium pot avea toate cele șase grupări menționate mai sus.

Totul este însă ca lucrurile să fie evaluate corect și să decurgă cât este posibil conform planurilor. Cu profesionalism, dar și cu răbdare, cu echilibru și încredere: așa s-au obținut performanțele notabile din ultimii ani, numai așa se pot obține și în continuare.

Rezultatele etapei a opta:

C.S.M București – Argeș Pitești = 3 : 1 (22:25, 23:17, 25:17, 29:27)

S.C.M.U Craiova – C.S.M. Știința Bacău  = 3 : 0 (25:20, 26:24, 25:18)

C.S.M Volei Alba Blaj – Dinamo București = 3 : 1 (21:25, 25:20, 25:15, 25:17)

C.S.U. NTT Data  Cluj –  Rapid București -0 : 3 (14:25, 11:25, 15:25)

C.S.O Voluntari – C.S.M. Târgoviște = 2 : 3 (25:17, 24:26, 18:25, 25:21, 11:15 )

C.S.M. Lugoj – etapă pauză 

Dinamo și PTT Spor Ankara, adversari de top

De marți, 29 noiembrie, lotul sportiv al C.S.M. Lugoj s-a aflat zece zile în Serbia, la Valjevo, la un cantonament de pregătire în complexul sportiv unde se desfășoară anual Vanja Grbic International Volley Camp. Din Serbia, lotul C.S.M. Lugoj zboară vineri spre Capitală, unde sâmbătă, 10 decembrie, evoluează în sala revelației sezonului, Dinamo București.

Duminică, 11 decembrie, de la Aeroportul București-Otopeni, delegația pleacă spre capitala Turciei, Ankara, care va fi gazda turului șaisprezecimilor de finală din Challenge Cup.

PTT Spor Kulubu Ankara și C.S.M. Lugoj se întâlnesc miercuri, 14 decembrie de la orele 19,00, în TVF Sport Hall Ankara ( retur 21 decembrie – Lugoj), într-un joc care va fi arbitrat de Chavdar Marev (Bulgaria) și Svetlana Zotovic (Serbia). Observator CEV: Isik Sevda (Turcia).

Revenite în țară, sportivele lugojene vor juca, pe propriul teren, în Sala Sporturilor,  duminică, 18 decembrie, cu formația antrenată de Bogdan Paul, Argeș Volei Pitești (ora nu este încă stabilită).

Un tur de forță dificil, care vine după o perioadă cu destule probleme.

Ați fost mereu, fiți și acum alături de volei!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.