Volei, Divizia A 1. Cupa CSM Lugoj: trei zile la fileu

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan H. BRUDIU

S-a derulat în week-end și momentul așteptat al reîntîlnirii cu suporterii lugojeni pentru nou formata echipă a Lugojului. Ediția a unsprezecea a competiției internaționale Cupa CSM Lugoj a fost finalmente o reușită sportivă, având în vedere planurile competitoarelor și momentul desfășurării, unul apropiat de startul campionatelor în prima ligă din România și Ungaria. Au răspuns invitației două din colegele lugojencelor în prima ligă, SCM Universitatea Craiova și Rapid București, precum și BRSE Swietelsky Bekescsaba, multiplă campioană a Ungariei și partener tradițional de jocuri amicale al clubului lugojean.

Chiar dacă e prematur a trage concluzii de-acum, nu toate echipele putând prezenta lotul complet, să remarcăm evoluția noii promovate din Craiova, o formație cu atitudine, cu jucătoare experimentate, care a furnizat surpriza a cel puțin două jocuri foarte bune și s-a clasat pe a treia poziție în competiție. Rapidul, cu două absențe în lot, va plusa valoric cu siguranță până la începerea oficială a sezonului. Echipa maghiară se află cu un mic pas în urmă în ce privește pregătirea, ediția 2021-2022 a campionatului Ungariei luând startul la jumătatea lui octombrie. Dar prezența în lotul antrenat de Gabor Toth a rutinatelor sârboaice Sara Klisura și Marta Drpa, a rusoaicei Anastasia Kornienko, croatei Ema Strunjak și internaționalelor maghiare Pekarik și Glemboczki, printre altele, e garanția că BRSE Swietelsky Békéscsaba e candidată certă la medalii în noul an competițional în țara vecină.

Ca în fiecare an, CSM Lugoj – antrenori Ugljesa Segrt și Dragan Grbic – și-a  prezentat oficial lotul, într-un mic spectacol, în fața susținătorilor aflați în sală în a doua zi de competiție: lugojencele Georgiana Popa, Patricia Bărbulescu, Adriana Popa și Andra Badiu (absentă la turneu, dar prezentă în naționala României în Mexic, la Campionatul Mondial Under 18), Andreea Petra-Ge-mănariu, Lorena Ciocian, Loredana Filipaș, Simina Străchinescu, Tanja Sredic, Katarinei Canak, Sara Sakradzija, Petya Barakova și Bojana Celic, noul căpitan al colectivului. Staff-ului tehnic amintit mai sus adâugându-i-se preparatorul fizic Vasile Canea, fizioterapeutul Mădălina Iftimie și statisticianul Mircea Roșu.

Din păcate, perioada dificilă prin care trecem cu toții și măsurile sanitare actuale au impus organizatorilor restricționarea numărului de privitori din tribune, accesul fiind condiționat de prezentarea dovezii de vaccin, test sau trecere prin boala Covid 19. Și, chiar dacă sportivele noastre au oferit aplauze generoase susținătorilor prezenți, rămâne părerea de rău că numărul lor a fost cu mult mai mic și atmosfera din sală nu a putut fi ca altădată. Sperăm însă să reușim împreună cu cei ce apreciază voleiul să refacem, pe cât posibil, comuniunea importantă a tandemului echipă – public care a alimentat povestea eficientă și frumoasă a anilor trecuți. Să fim sănătoși, fiți alături de volei!

Meciurile au fost conduse de in-ternaționalii Paul Szabo (Oradea), Tudor Pop (Cluj) și Valentin Besoi (Rm. Vâlcea).

Rezultate:

Vineri, 17 septembrie:

BRSE Swietelsky Békéscsaba – C.S. Rapid București = 3:1 (24:26, 25:23, 25:22, 25:21)

SCM Universitatea Craiova – C.S.M. Lugoj = 0:3 (14:25, 16:25, 11:25)                                                      

Sâmbătă, 18 septembrie:

S.C.M. Universitatea Craiova – BRSE Swietelsky Békéscsaba = 2 : 3  (26:24, 25:23, 15:23, 20:25, 10:15)

C.S.M. Lugoj – C.S. Rapid București = 3 : 0 (25:23, 25:13, 25:18)                                                                                             

Duminică, 19 septembrie:                                

S.C.M. Universitatea Craiova – C.S. Rapid București  =  3:0 (25:15, 25:23, 25:22)

CSM Lugoj – BRSE Swietelsky Békéscsaba = 3 : 1  (25:20, 25:21, 25:27, 25:18)

Lugoj: Gemănariu 7p, Străchinescu 2p, Filipaș 25p, Sredic 13p, Ciocian 5p, Sakradzija 11p, G.Popa, Canak 4p, Celic 21p, G.Popa, A.Popa, P.Bărbulescu.

Bekescsaba: Drpa 16p, Pekarik 14p,Najdic 2p, Karhu 6p, Kornienko 2p, Strunjak 8p, Klisura 11p, Glemboczki 2p, Szatmari, Kertesz, Molcsanyi, Zolyomy, Rady.

Clasament:

  1. C.S.M. Lugoj 3  3  0    9:1  9 p
  2. Békéscsaba Swietelsky 3  2  1   7:6   5 p
  3. S.C.M. Univ. Craiova 3  1  2   5:6   4 p
  4. C.S. Rapid București 3  0 3   1:9   0 p

Cum spuneam, e momentul probelor și strategiilor, nu al concluziilor. Dar e de spus că, în ansamblu, evoluția lugojencelor a corespuns așteptărilor, anunțând un sezon promițător. Transferurile interne și internaționale par reușite fără excepție, rămâne de lucrat la omogenizare și relații de joc în perioada scurtă ce ne desparte de primul fluier oficial.

La finele acestei săptămâni lotul se va afla la Békéscsaba, acolo unde clubul vicecampion al Ungariei a programat trei întâlniri amicale pentru sportivele antrenate de cuplul Segrt-Grbic.  Vineri, 24 septembrie, de la orele 16,30, C.S.M Lugoj întâlnește una din echipele-emblemă ale Franței, Volero Le Cannet. Un adevărat meci-test în compania unei formații care prezintă în lot la această oră sportive de top în Europa cum sunt, printre altele, Giulia Carraro, Eva Yaneva și Maja Aleksic. Urmând ca sâmbătă (25.09), de la 15.00 și duminică (26.09), de la 16.00, în cadrul turneului „BORAQUA CUP”, să dea piept cu ocupantele locurilor trei și doi din Ungaria în sezonul trecut, Vasas Budapesta și Békéscsaba Swietelsky. Trei meciuri neoficiale cu adversari puternici în condiții de deplasare, o șansă în plus pentru debutul neoficial al unui team lu-gojean în care au apărut în această vară opt nume noi, grupare ce va debuta în campionat în 9 octom-brie pe terenul vicecampioanei Ro-mâniei, C.S.M Volei Alba Blaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.