Volei, Divizia A 1. Comunicare F.R.V.

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Foto: Gabriel Brezeanu

În urma ședinței online care a avut loc în 11 august cu participarea majorității reprezentanților cluburilor din Divizia A 1 (feminin și masculin), suntem în măsură să vă comunicăm deciziile comune referitoare la Campionatul Național 2021-2022.

  1. Sistemul competițional 2021/ 2022.

Se va juca după modelul aceluiași sistem competițional, în două faze, după cum urmează:

Faza I:

Cele 12 echipe componente ale Diviziei A1 vor juca în etape săptămânale, fiecare cu fiecare, tur şi retur.  Jocurile care vor fi amânate în tur vor fi reprogramate pâna la finalul anului.

Faza a II-a:

În funcţie de locul ocupat în clasamentul general, la încheierea fazei I, echipele clasate pe locurile 1-4 vor forma grupa I valorică, echipele clasate pe locurile 5 – 8 vor forma grupa a II-a valorică, iar echipele clasate pe locurile 9 – 12 vor forma grupa a III-a valorică. Se va juca în cele trei grupe în  sistem tur-retur, fiecare cu fiecare. Punctele acumulate în faza I rămân valabile pentru începutul fazei a II-a. La finalul acesteia, din grupa I se vor desemna echipele participante în Cupele Europene, iar din grupa a III-a, locurile 11 și 12 vor retrograda în div. A2.

S-a mai discutat și o altă variantă de desfășurare a Fazei a II-a, care propunea reintroducerea play-off-ului 1-8 și a play-out-ului 9-12, respinsă în cele din urmă.

  1. Regula folosirii a doi români în permanență pe teren (pe tot parcursul jocului).

S-a votat cu o largă majoritate ca în sezonul 2021/ 2022 al Diviziei A1, echipele să fie obligate să aibă în permanență doi jucători români pe teren, indiferent de post, inclusiv libero. În acest sens s-au stabilit și sancțiuni pentru încălcarea regulii în cauză, mergând de la pierderea de puncte sau seturi până la pierderea jocului.

  1. Schimbarea sistemului de departajare în cazul egalității de puncte

În cadrul aceleiași ședințe s-a decis la vot schimbarea sistemului de departajare în cazul egalității de puncte.Formațiile ce au același număr de puncte vor fi departajate, în ordine, de:

  1. numărul victoriilor obținute
  2. raportul seturilor
  3. raportul punctelor.
  4. Egalizarea perioadelor între acordul sportivului înregistrat la FRV și Contractul de activitate sportivă, începând cu campionatul 2022/ 2023.

Desigur, în funcție și de evenimentele ce urmează, prezența spectatorilor în sălile de joc va fi permisă, cu anumite restricții și măsuri de siguranță ce vor fi anunțate la startul lunii octombrie. Prima acțiune oficială este Supercupa României (CSM Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște), în 2 octombrie, prima etapă în campionat are loc la 9 octombrie.

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.