Volei A1. Românce la vârf

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Dan H. BRUDIU

Vă informam acum două luni că una din măsurile importante luată de noua conducere a F.R.Volei este obligativitatea prezenței permanente în teren a minimum două sportive românce, cu mențiunea că poziția libero nu intră în acest calcul. De aici, normal, a rezultat o luptă aprigă în intersezon pentru înregimentarea în loturi a valorilor autohtone pe care Divizia A 1 le mai posedă. Mai mult, necesitatea opțiunii de înlocuire în teren a sportivei românce a determinat automat existența în lot a încă două nume de aceeași origine. O măsură care stimulează posibilitatea ca valorile pe care le avem să joace tot mai mult în viitorul sezon.

O situație nouă, ce ne dă la această oră posibilitatea unei analize în ceea ce privește zona superioară a clasamentului, acolo unde C.S.M. Lugoj s-a clasat în ultimii ani și încearcă în 2021 – 2022 îmbunătățirea performanței.

♦ Din acest punct de vedere, C.S.M. Târgoviște dispune la această oră de variantele Rodica Buterez (extremă), Adriana Matei (extremă) și Petruța Orlandea (centru), ultimele două de la Medgidia, sportive tinere, componente ale lotului național ce ia startul la C.E. în august.

Alte transferuri interesante: Mirela Shahpazova (BUL).

Antrenor: Giovanni Caprara.

♦ Multipla campioană C.S.M. Volei Alba Blaj le-a transferat în această vară pe Daiana Roman (centru), de la Voluntari și pe Sorina Miclăuș (extremă), de la Galați.

Alte transferuri interesante: Sladjana Mirkovic (SRB), Gergana Dimitrova (BUL), Olga Strandzali (GRE).

Antrenor: Stevan Ljubicic.

♦ În Șoseaua Ștefan cel Mare, au ajuns la Dinamo București, care dispune de coordonatoarea Marisa Radu, extremele Adina Roșca (Galați) și Cristina Miron (Medgidia), plus centrul Denisa Ionescu (Pitești).

Alte transferuri interesante: Jelena Vulin (SRB), Mariya Karakasheva (BUL). Antrenor: Milos Gavrilovic.

C.S. Medgidia, revelația ediției trecute, s-a întărit considerabil cu experimentatele Ioana Baciu (universal), de la Blaj, târgoviștencele Diana Calotă (coordonator), Alexandra Trică (extremă) și blăjeanca Ramona Rus (extremă). Tot la echipa cu sediul în Constanța au mai ajuns și coordonatoarea lugojeană Bianca Albăstroiu și centrul Raisa Ioan (Tg.Mureș). Au rămas centrul Diana Ariton, universalii Vasilică și Ordean, extrema Hodorogea.

Antrenor: Florin Voinea.

C.S.M. Lugoj le-a transferat pe Loredana Filipaș (universal) de la Voluntari, centrul Andreea Gemănariu (Petra) de la Medgidia, Lorena Ciocian, coordonator (Bacău), Simina Străchinescu, universal (Cluj), având și opțiunile Georgiana Popa și Andra Badiu în acest sens.

Alte transferuri interesante: Bojana Celic (SRB), Petya Barakova (BUL), Tanja Sredic (SRB), Sara Sakradzjia (SRB), Prelungire contract: Katarina Canak (SRB).

Antrenor: Ugljesa Segrt.

C.S.O. Voluntari a mutat spectaculos, achiziționându-le pe Nneka Onyejekwe (centru) și Sânziana Motroc (extremă), ambele de la Dinamo, dar avându-le în lot și pe Alice Kapelovies, Alexandra Babaș, Diana Vereș și Gabriela Dan (Bălae), care revine după un an de indisponibilitate.

Alte achiziții notabile: Eli Uattara (RUS), Malgorzata Jasek și Barbara Zakoscielna (ambele POL), Darya Valadzko (BLR), Dijana Vukovic (MNE).

Antrenor: Milan Ljubicic.

Rapid București va transfera cu siguranță voleibaliste străine (s-a și confirmat prelungirea contractului cu brazilianca Silva Martins), dar deține nume românești importante, cum sunt Denisa Rogojinariu, Alexandra Sobo, Ramona Postea sau Iuna Zadorojnai.

Antrenor: Marius Măcicășan

Știința Bacău va beneficia în viitorul sezon de serviciile coordonatoarei Andra Cojocaru (Medgidia), extremei Ana Maria Lupa (Voluntari), dar păstrează pe Faleș, Dițu, Airoaie și Gorbe. Nu s-au anunțat încă transferurile din străinătate. Antrenor: Florin Grapă

Aveți așadar o trecere în revistă a informațiilor de la primele opt clasate în sezonul trecut (nu am inclus sportivele care activează pe postul de libero), cu specificarea că lucrurile se pot modifica în mare măsură doar în ce privește sportivele din afara țării, schimbări spectaculoase la nivelul româncelor nemaiavând cum să apară. Târgoviște, Medgidia, Voluntari și Lugoj au mutat considerabil din punct de vedere valoric, dar e de văzut ce pregătesc contracandidatele, în condițiile în care mai sunt, totuși, două luni în care se pot face legitimări pe plan internațional.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.