Volei A1: Pregătire cu parteneri foarte tari

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Debut amical în week-end, 14 septembrie, cu formaţia maghiară Bekescsaba BRSE, un partener tradiţional de pregătire al lugojencelor în ultimul deceniu. Echipa maghiară, campioană de cinci ori consecutiv în ediţiile 2013-2018,  a încheiat sezonul trecut pe locul trei şi va juca în sezonul 2019-2020 în Cupa Challenge, unde va întâlni formaţia letonă Rigas Volejbola, în acelaşi timp în care lugojencele vor disputa dubla cu cehoaicele de la Dukla Liberec.

Cu un antrenor nou pe bancă (în sezonul trecut, echipa a fost condusă de românul Bogdan Paul), slovenul Vasija Lipicer, în staff cu un antrenor secund maghiar, un preparator fizic sârb (fost la Blaj) şi un statistician italian, clubul maghiar a deplasat la Lugoj, cu o excepţie, întreaga garnitură cu care va debuta în campionat. De menţionat prezenţa în lot a internaţionalelor Bodnar, Pekarik şi Molcsanyi, precum şi a atacantelor croate Klaric şi Dapic, coordonate din teren de americanca Evans. Şi a păstrat garnitura standard de-a lungul celor patru seturi pe care, conform înţelegerii între tehnicieni, urmau să le dispute cele două echipe. S-au jucat trei seturi echilibrate, după care scorul înregistrat a fost Lugoj – Bekescsaba = 2 : 1 (23:25, 25:17, 25:23). În partea a patra a întâlnirii  (17:25), Segrt a schimbat mult, în sextetul lugojean – care în primele trei seturi a fost D.Balintoni – D.Roman – T.Ignic – N.Kocic – A.Petra – A.Cauc (L.Petria), libero A.Popa – evoluând  în întregime A. Cauc, B.Albăstroiu şi A.Panţiru. Prim test important, după care urmează, pentru lugojence, două turnee de trei zile.

Primul, între 20 şi 22  septembrie, Turneul Centenar Universitatea Cluj Napoca 1919-2019, competiţie aniversară la care iau parte, alături de lugojence, gazdele, CSM Tg. Mureş şi Jaszbereny RK, echipă de primă ligă în Ungaria. C.S.M. Lugoj joacă vineri (orele 16) cu mureşencele, sâmbătă (orele 18) în compania gazdelor şi duminică (orele 10) cu prim-divizionara maghiară.

După care, între 27 şi 29 septembrie, în Sala Sporturilor, are loc ediţia cu numărul zece a competiţiei “Cupa CSM Lugoj”. O competiţie în care veţi avea ocazia să urmăriţi două echipe foarte puternice, campioane naţionale în 2019,  Zeleznicar Lajkovac, în Serbia şi C.S.M. Volei Alba Blaj, în România. O onoare, dar şi o provocare evoluţia (fie şi amicală) în faţa celei mai bune echipe din ţara campioană mondială şi europeană, vicecampioană olimpică – Serbia, şi a multinaţionalei din Blaj, ce conţine trei sportive din lotul lui Zoran Terzic, proaspăt încoronat cu aur în Europa (Busa, Popovic şi Aleksic). Cărora li se vor opune Universitatea Cluj Napoca şi C.S.M. Lugoj, conform programului:

vineri, 27 septembrie

16,30: U NTT Data Cluj – CSM VA Blaj

18,45: OK Zeleznicar Lajkovac – CSM Lugoj

sâmbătă, 28 septembrie

16,00: CSM VA Blaj  – OK Zeleznicar Lajkovac

17,45: Prezentarea lotului CSM Lugoj

18,45: CSM Lugoj – U NTT Data Cluj

duminică, 29 septembrie

10,30: OK Zeleznicar Lajkovac – U NTT Data Cluj

12,45: CSM Lugoj – CSM VA Blaj

Festivitate de premiere

Vă aşteptăm la volei !

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.