Volei A1: Play – Off. Se intră în linie dreaptă, e nevoie de puncte!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Rezultatele etapei a şasea din Play-Off :

C.S.M. Lugoj – C.S.M. Bucureşti = 0 : 3 ( 18 : 25, 8 : 25, 13 : 25)

Lugoj: Petra(5), Balintoni(1), Cauc(5), Kocic(10), Babic (6), Jakic, Dinic, Vukomanovic, Albăstroiu, Roman(1), Vukomanovic – libero                                       antr.  Ugljesa Segrt

Bucureşti: Sobo (7), Balkestein (8), Trushkina (9), Tashiro (1) Koolhaas (8) , Ungureanu (12) Kodola (4), Hashimoto (5) Markevich (1) Inoue, Saita – libero     antr. Ferhat Akbaş

Nu s-a mai repetat, la doar două zile distanţă, prestaţia curajoasă a lugojencelor din meciul cu Blajul. Era şi foarte greu, ţinând cont de programul jocurilor din prima ligă (cauzat de mutarea jocurilor Lugojului din cauza indisponibilităţii pentru volei a sălii) şi de subţirimea lotului gazdă (absenţa prelungită a Ivanei Dinic, plus trei sportive junioare convocate la loturile naţionale). Ca să nu mai vorbim de oponenta din acest joc, în mod cert echipa în cea mai mare formă din campionatul primei ligi şi, având în vedere conjunctura, principala favorită la un nou titlu naţional.

Totuşi, faze spectaculoase şi acţiuni de clasă, create în primul rând de echipa Capitalei, care a atacat, dar s-a şi apărat impecabil. Recital de volei oferit de coordonatoarea japoneză Kanami Tashiro, atacuri de o forţă impresionantă ale uriaşelor din prima linie bucureşteană şi spectacol apropiat de circ, de eficienţă exasperantă pentru noi,  al sportivelor japoneze Inoue şi Saita, alternativ libero în tabăra oaspetelor.

Lugojencele au încercat a ţine pasul, au şi realizat unele faze spectaculoase, apaludate, dar diferenţa evidentă de talie, forţă şi tonus au făcut clar diferenţa în cel mai dificil meci al Lugojului în acest Play-Off.

Urmează partide grele în săptămâna ce vine. Joi, 25 aprilie, la C.S.M. Târgovişte, într-un joc în care gazdele au nevoie de victorie de trei puncte  pentru a păstra intacte şansele la bronz. După care, tot la două zile distanţă, se joacă în sala Dinamo, sâmbătă, 27 aprilie, contra adversarului direct la poziţia a cincea, aflat la două puncte în urma Lugojului.

 Ştiinţa Bacău  – C.S.M Târgovişte  = 3 : 1 ( 25 : 15, 25 : 19, 21 : 25, 25 :23) 

Cu Otasevic (13), Cazacu (22) şi Rogojinaru (15) în mare formă, elevele lui Grapă au trecut de mai bine cotata echipă a lui Valerijan Luka, verdictul medaliilor de bronz amânându-se astfel pentru ultimele etape. Deşi dâmboviţencele au punctat impresionant prin croata Alajbeg (28 !) şi sârboaica Klisura (18), blocând cu punct mai eficient decât gazdele (16:11), Bacăul şi-a impus jocul colectiv pe propriul teren, unul foarte dificil pentru orice adversar. Oaspetele păstrează însă două puncte în plus datorită victoriei cu Blajul, care s-ar putea dovedi decisivă până la final.

Dinamo Bucureşti – C.S.M Volei Alba Blaj = 0 : 3 ( 19 : 25, 20 : 25, 22 : 25) 

Deşi învinse într-un meci în care oaspetele au avut destule probleme, dinamovistele se află în formă ascendentă în ultimul timp. Jocul în creştere al coordonatoarei Miclea le-a pus evident în valoare pe Pârv (9), Matei (10),centrii Iancu (6) şi Ariton (7), echipa gazdă realizând şi un blocaj remarcabil în faţa vicecampioanei (10-12). De remarcat jocul excellent al libero-ului Ţucmeanu, cel mai bun om din tabăra dinamovistă. La oaspete, Baciu (22), Aleksic (12), Ninkovic (7) şi Rus (6) au controlat fileul, dar Blajul pare că încă nu a găsit soluţia optimă – între Kitipova şi Cirovic – pentru coordonatoarea care trebuie să conducă echipa în marea înfruntare cu C.S.M. Bucureşti, din Capitală, ce va decide titlul.

 Etapa viitoare, a VII-a din Play-Off:

C.S. Ştiinţa Bacău – Dinamo Bucureşti (24.04., orele 17.00)

C.S.M. Târgovişte – C.S.M. Lugoj (25.04., orele 17.00)

C.S.M. Bucureşti – C.S.M. Volei Alba Blaj (25.04., orele 18.00, direct Digi Sport 3)

De la Târgovişte, echipa antrenată de cuplul Segrt – Grbic se deplasează la Bucureşti, pentru meciul cu Dinamo. Acolo unde orice punct obţinut ar fi extrem de important în economia clasamentului, în care Lugojul deţine în prezent un avans de două puncte.

 În altă ordine de idei, căpitanul echipei de volei a Lugojului, Diana Balintoni, a primit în prima zi a săptămânii la club adresa de convocare în cantonamentul echipei naţionale a României, în perioada 19 mai – 30 iunie.

 Primele meciuri pe teren propriu ale voleibalistelor lugojene vor avea loc miercuri, 1 mai, orele 18,30, cu Ştiinţa Bacău şi, foarte important, sâmbătă, 4 mai, la aceeaşi oră, cu Dinamo Bucureşti. Dată la care, înaintea meciului, în cadru festiv, municipalitatea va conferi canotoarei Hertha Anițaș – Cristea, campioană mondială în 1985 şi  dublu medaliată (argint și bronz) la Jocurile Olimpice de la Seul în 1988, distincția de Cetățean de Onoare al Lugojului

 Fiţi alături de C.S.M. Lugoj – volei!

                                                                                                            Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.